Logodnica lui Khashoggi, editorial în The Guardian: ”Mohammed bin Salman încearcă să-și refacă imaginea”

Eforturile logodnicei lui Jamal Khashoggi, jurnalistul ucis pe 2 octombrie 2018 în interiorul consulatului saudit din Istanbul, de a stopa vânzarea echipei de fotbal Newcastle United către un fond de investiții din Arabia Saudită.

După ce s-a adresat Premier League și chiar fanilor clubului sportiv, Hatice Cengiz semnează un editorial din The Guardian. Prin articol, ea atrage atenția asupra efectelor pe care această tranzacție ar putea să le aibă atât asupra Premier League, cât și a relațiilor internaționale.

Aceasta scrie că ”Mohammed bin Salman încearcă să-și refacă imaginea” prin achiziționarea echipei britanice, iar liga de fotbal își va păta pe veci imaginea dacă nu se va opune.

”Uciderea înfricoșătoare [a lui Jamal Khashoggi – n.r.] și consecințele sale au încremenit foarte mult reputația lui Bin Salman și au creat o jenă masivă pentru guvernul saudit. Timp de câteva luni, mulți lideri mondiali l-au evitat pe prințul coroanei, iar unele companii au refuzat să facă afaceri cu Arabia Saudită. Cu toate acestea, el lucrează acum pentru a-și salva reputația”, arată Hatice Cengiz.

Logodnica columnistului The Washington Post susține că, deși moștenitorul tronului saudit a încercat în nenumărate rânduri să se prezinte drept un conducător modern și deschis schimbării, ”detenția, tortura și crima au fost în fundal”. 

Hatice Cengiz nu omite să aducă aminte de pozițiile adoptate atât de ONG-uri pentru drepturile omului, cât și de instituții de renume. După dispariția lui Jamal Khashoggi, investigațiile realizate de ONU și CIA au arătat că Mohammed bin Salman ar fi fost conștient de planul agenților saudiți de a-l asasina pe jurnalist, ba chiar că acesta ar fi fost implicat.

”Iată o șansă pentru Premier League de a lăsa clar că infractorii și tiranii nu sunt bineveniți în cea mai respectată competiție de fotbal din lume. Și dacă nu profită de această ocazie, propria reputație va fi pătată de-a binelea. Fiți siguri că cei care urmează să preia Newcastle au sânge pe mâini”, mai afirmă cea cu care Khashoggi plănuia să se căsătorească.

CITIȚI ȘI: ”LOGODNICA LUI JAMAL KHASHOGGI, MESAJ PENTRU FANII NEWCASTLE: «VĂ IMPLOR SĂ VĂ APĂRAȚI CLUBUL IUBIT DE PRINȚUL MOȘTENITOR»”
Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri