Jurnalistul Wall Street Journal Evan Gerșkovici va rămâne în închisoare, în Rusia

Un tribunal din Moscova a decis că proeminentul jurnalist Evan Gerșkovici de la Wall Street Journal va rămâne în închisoare pentru acuzații de spionaj, respingând apelul pentru a fi eliberat.

După aproape trei luni de detenție, lucrătorul media a apărut în fața instanței cu părul mai lung și pielea palidă. O fotografie îl arată cu brațele încrucișate, dar zâmbind, conform The Guardian.

Reporterilor nu li s-a permis să intre în sală, dar au putut urmări transmisiunea în direct dintr-o altă încăpere, pe două ecrane mari. Ambasadorul SUA, Lynne Tracy, și o serie de alți oficiali au asistat la audierea apelului. Părinții lui Evan Gerșkovici au fost, de asemenea, prezenți.

Jurnalistul va rămâne în închisoare cel puțin până la sfârșitul lunii august, dacă avocații săi nu reușesc să schimbe această dată.

Potrivit ambasadorului SUA în Rusia, „Evan a continuat să dea dovadă de o forță și o rezistență remarcabile în aceste circumstanțe foarte dificile”. Cu toate acestea, decizia tribunalului din Moscova a fost foarte „extrem de dezamăgitoare” pentru ea. „O astfel de diplomație a ostaticilor este inacceptabilă și facem apel la Federația Rusă să îl elibereze”, a adăugat oficialul.

Analiștii se tem că Gerșkovici nu va avea prea curând șansa de a fi eliberat din închisoare, deoarece SUA nu are niciun prizonier care ar putea fi considerat un schimb egal pentru Gerșkovici. În acest scenariu, cel mai probabil, Rusia va face presiuni asupra părții americane pentru a media un schimb de prizonieri cu unul dintre aliații săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *