Jurnalistul Wall Street Journal arestat de Rusia pentru spionaj, vizitat de ambasadorul SUA

Reporterul Wall Street Journal Evan Gershkovich, arestat de Rusia la începutul lunii aprilie sub acuzația de spionaj, a fost vizitat în închisoare de ambasadorul SUA în Rusia, Lynne Tracy. Este pentru prima dată când un oficial american are acces în unitatea în care este deținut Gershkovici.

„El este sănătos și rămâne puternic. Reiterăm apelul nostru pentru eliberarea sa imediată”, a declarat Tracy într-un tweet, citat the WSJ.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, a declarat, de asemenea, că emisarul american în Rusia i-a transmis lui Gershkovici „cât de mult vom continua să lucrăm pentru a obține eliberarea lui”. În plus, partea americană va continua să ceară accesul consular.

Vizita a avut loc la mai bine de trei săptămâni după ce corespondentul Wall Street Journal a fost reținut de FSB, care l-a acuzat de spionaj. De asemenea, întrevederea a avut loc chiar cu o zi înainte de judecarea apelului lui Gershkovici, care este programată să aibă loc marți la Moscova, conform The Independent.

Dacă va fi găsit vinovat, jurnalistul ar putea fi condamnat la până la 20 de ani de închisoare. Dar până la decizia instanței în cazul său, avocații ruși spun că investigațiile privind acuzațiile de spionaj durează de obicei între un an și 18 luni, timp în care, cel mai probabil, el va fi ținut în arest.

Cu toate acestea, experții se tem că Rusia va profita de această situație și îl va folosi pe Evan Gershkovici ca monedă de schimb pentru o persoană mai importantă aflată în custodia SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *