Pastila de (DEZ)INFORMARE: Consumul de insecte, obligatoriu?

Într-o lume în care dezinformare este la ordinea zilei, Editiadedimineata.ro, împreună cu Mediastandard.ro, lansează un proiect unic pe piața din România, menit să combată cele mai răspândite dezinformări, într-un format nou: Pastila de (DEZ)INFORMARE.

Este de înțeles de ce nu mulți oameni ar fi dispuși să mănânce produse făcute din insecte. Cele mai multe dintre ele nu sunt deosebit de arătoase, având multe picioare păroase, antene și târându-se în spații insalubre. Însă un euromit apărut în ultimii ani spune că Uniunea Europeană ne va obliga pe noi, consumatorii, să mâncăm doar produse făcute din insecte.

În România, teoria s-a extins după ce ministrul Agriculturii, Petre Daea, a ieșit public de mai multe ori și a afirmat că se va opune înlocuirii produselor tradiționale cu cele făcute din gândaci.

În episodul din această săptămână al emisiunii Pastila de (DEZ)INFORMARE vom afla împreună ce anume este un euromit, care sunt cele mai frecvente narațiuni pe această temă și dacă într-adevăr vom fi obligați să consumăm insecte.

Emisiunea “Pastila de (dez)informare” poate fi urmărită la Digi24 în fiecare săptămână, de joi până luni, dar și pe contul de YouTube.

1 Comentariu

  1. Nu e nimic obligatoriu, dar experienta ne spune ca daca gandacii astia o sa fie ieftini, ne va fi foarte greu sa mai gasim faina care sa nu-i contina, ca sa dea la cantitate. Ingijorarea unora e cat se poate de valida, pentru ca se bazeaza pe experientele anterioare. Parerea mea e ca anumite decizii, ce tin de diferente culturale, n-au ce cauta pe masa UE. Uniunea este despre ceea ce ne uneste, nu despre fortarea a ceea ce ne dezbina. Fiecare tara poate sa consume fix ce vrea, dar cand iei la nivel de UE decizii ce contravin culturii tarilor din uniune, nu mai esti o uniune, ci o federeatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *