Jurnalistul american Evan Gershkovici, reținut în Rusia, este „sănătos și bine dispus”

În ciuda faptului că i s-a refuzat apelul la eliberare, jurnalistul american Evan Gershovich, care a fost arestat în Rusia în timp ce lucra ca corespondent străin pentru The Washington Post, se află într-o stare bună.

Declarația a fost făcută de ambasadorul SUA în Rusia, Lynne Tracy, după ce cei doi s-au întâlnit în închisoarea Lefortovo din Moscova. Conform diplomatului american, „Evan este sănătos și are o stare de spirit bună, în ciuda circumstanțelor sale”.

„Condamnăm represiunea continuă a Kremlinului împotriva vocilor independente din Rusia și încercările sale continue de a corupe adevăru”, a spus Tracy în declarația sa.

Reporterul va rămâne în arest preventiv până la 30 martie, marcând un an de când a fost reținut și nu a fost trimis în judecată.

Ambasada SUA a cerut, de asemenea, eliberarea imediată a lui Paul Whelan, un director de securitate corporatistă din Michigan, care este încarcerat în Rusia din decembrie 2018 pentru acuzații similare.

Evan Gershkovici a fost reținut sub acuzația de spionaj, lucru de care Rusia nu a mai acuzat un jurnalist american de la sfârșitul Războiului Rece. Atât reporterul, cât și The Wall Street Journal au negat acuzațiile. Experții spun că Kremlinul l-ar putea folosi pe Gershkovici ca monedă de schimb pentru ceva sau cineva, dar deocamdată nu a fost transmisă nicio cerere.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri