Jurnalista care l-a intervievat pe unul dintre liderii talibani a fugit din țară

Beheshta Arghand a ajuns în atenția opiniei publice internaționale, după ce a luat interviu unuia dintre liderii talibani proaspăt ajunși în țară. La două zile de la acel moment, jurnalista a părăsit Afganistanul.

Decizia, a afirmat prezentatoarea pentru CNN, este motivată de teama acesteia față de talibani. „La fel ca alte milioane de oameni, mă tem de talibani”, a declarat Beheshta Arghand, conform Paginademedia.

Arghand, în vârstă de doar 24 de ani, a fugit din Afganistan alături de mai mulți membri ai familiei. Ea lucra de doar o lună la TOLO News când, pe 17 august, aceasta a stat față în față cu Mawlawi Abdulhaq Hemad, purtător de cuvând al talibanilor.

Situațiai Beheshtei Arghand nu e singulară. Mulți alți colegi de-ai săi de la postul TOLO au ales să părăsească Afganistanul, conform declarației șefului postului, Saad Mohseni.

„Aproape toţi jurnaliştii noştri au plecat. Am muncit mult ca să îi putem înlocui cu alţii. Şi avem o dublă provocare: să scoatem oamenii în siguranţă şi să continuăm să funcţionăm”, a spus acesta pentru CNN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *