Internetul, cu ochii pe Nancy Pelosi. Vizita oficialului în Taiwan a fost urmărită de întreg globul

Vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan a stârnit indignarea Chinei, dar și interesul publicului. Anunțul că Pelosi ar putea vizita statul insular nu a fost trecut cu vederea de Beijing, care a amenințat cu represalii. În consecință, internetul a devenit foarte curios despre călătoria oficialului american.

Nancy Pelosi s-a deplasat într-un avion care a putut fi urmărit prin platforma Flightradar24. Oamenii au fost atât de curioși încât, pentru o scurtă perioada, serverele site-ului au cedat. Conform Flightradar24, la momentul aterizării în Taipei, peste 700.000 de oameni urmăreau avionul SPAR19 în care se afla Pelosi. Însă, numărul este și mai mare dacă privim întreg parcursul zborului. De la momentul decolării și până la aterizare aproape 3 milioane de oameni au stat cu ochii pe avionul demnitarului american, devenind cel mai urmărit zbor din istoria site-ului.

Interesul oamenilor s-a văzut și în căutările pe Google. Conform instrumentului de analiză, Google Trends, termenul de căutare „nancy pelosi” (împreună cu alți termeni asociați, precum „spar19”) a cunoscut o imensă popularitea, mai ales în China. Mai toată Asia a părut să fie interesată de Pelosi, însă, la momentul redactării acestui articol, China este pe primul loc în topul căutărilor.

Conform Business Insider, pe platforma de socializare din China, Weibo, un hashtag care făcea aluzie la vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan a devenit popular și a stârnit discuții între utilizatori. Majoritatea dintre ele includeau comentarii care o atacau pe președinta Camerei Reprezentanților sau vorbeau despre posibilitatea unui război între SUA și China.

America și Occidentul au jefuit, prădat și colonizat, iar în cultura lor nu există conceptul de bunăvoință, dreptate, corectitudine, înțelepciune sau credință”, este un comentariu al unui utilizator de pe Weibo care a strâns peste 17.000 de like-uri, notează Business Insider.

Când credeai că popularitatea acestui zbor nu mai fi mai mare, atunci trebui să știi că rețeaua OSINT din Ucraina și grupurile de Telegram unde se distrubuie informații despre războiul de acolo au început să vorbească despre Nancy Pelosi, în ciuda faptului că Rusia se pregătea să bombardeze mai multe zone din estul țării.

Pare suprarealist, însă trăim în era internetului; ar trebui să fim deja obișnuiți cu asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *