Interlopii din Timișoara plănuiau să omoare un jurnalist pentru investigațiile sale

Interlopii din Timișoara plănuiau asasinarea unui jurnalist de investigații pentru că acesta a publicat mai multe articole despre capii grupului infracțional.

Sună a scenariu de film, însă este realitatea, relatată de DIICOT. Boncu Lucian Adrian și Rafa Bogdan au plănuit, într-un restaurant, să îl ucidă pe Dragoș Boța cu un pistol calibrul 7,65 mm, afirmă procurorii în cadrul rechizitoriului, conform Digi24.ro.

Ca recompensă pentru săvârșirea crimei, Rafa Bogdan și doi prieteni de-ai acestuia ar fi urmat să primească bani și un pistol asemănător cu cel cu care l-ar fi împușcat pe jurnalist.

”Din cercetările efectuate au reieșit indicii temeinice că, în cursul anilor 2018 – 2019, suspectul B.L.A. a inițiat anumite demersuri menite să ducă la intimidarea și agresarea unui jurnalist, ca urmare a numeroaselor articole de presă publicate de acesta, în care se relatau diferite evenimente cu caracter infracțional la care participase suspectul B.L.A. și se conturau suspiciuni privind posibile conexiuni ale acestuia cu diferite medii din administrația publică locală. În acest context, la data de 09.09.2019, jurnalistul a publicat un articol, în care relata despre audierea suspectului B.L.A. într-un dosar al DIICOT – Structura Centrală, cu privire la activități de trafic de droguri de mare risc. Din probatoriul administrat a rezultat că, profund iritat de acest ultim articol, la data de 10.09.2019, suspectul B.L.A. a inițiat o întâlnire, la un restaurant de pe raza localității Chișoda, la care au participat doi dintre apropiații săi – suspectul G.N. și suspectul I.D. – precum și alți doi tineri, prieteni ai suspectului G.N., identificați în persoana suspecților M.R.C. și M.E.C.. Cu ocazia respectivei întâlniri, suspectul B.L.A. a încercat să-l determine pe suspectul G.N. ca acesta, împreună cu cei doi prieteni ai săi, să-l împuște pe jurnalist, drept răzbunare pentru articolele compromițătoare scrise de acesta la adresa suspectului B.L.A”, menționează procurorii DIICOT.

”Operațiunea” nu a fost dusă la sfârșit pentru că cei trei s-au speriat de o mașină. Aflați în zona în care Dragoș Boța locuia, pentru a face o recunoaștere, aceștia au observat un autovehicul care părea a fi al organelor de ordine. Pentru a fi siguri, aceștia au apelat la un polițist pentru a verifica numărul mașinii în baza de date.

REACȚIA JURNALISTULUI DRAGOȘ BOȚA

Dragoș Boța a comentat situația pe pagina sa de Facebook, atașând în postare și poza pistolului.

”Acesta este pistolul cu care trebuia să fiu executat pentru că mi-am permis să dezvălui în ultimii ani legăturile dintre crima organizată din Timișoara și administrația acestui oraș. Un glonț sau poate mai multe pentru că am refuzat să înțeleg mesajul mafiot transmis în iunie 2018, când mi s-a dat foc la mașină, la 11 zile după ce am scris despre legătura dintre Lucian Boncu și Ioan Nasleu, consilierul personal al primarului Timișoarei.Atunci, Nicolae Robu m-a atacat atunci spunând că nu sunt jurnalist și că este posibil să-mi fi dat singur foc la mașină pentru a mă victimiza. Adevărurile dezvăluite deranjau. Au venit și amenințările directe din parte lui Boncu să-i las prietenii în pace. Plus un proces în care mi se cereau daune pentru că l-am făcut interlop. A pierdut, dar în tot acest timp, pe toate canalele, mi s-a transmis că nu e bine ce fac, să o las mai moale. Acum m-a dat în judecată prietenul lui Nasleu, care dădea dedicații la manele ”pentru armata lui”, pentru ”fratele” Boncu”, a afirmat fondatorul Pressalert.ro pe social media. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *