Instagram se inspiră, din nou, de la TikTok: vrea ca fiecare videoclip să fie Reels

Meta a declarat că vrea ca fiecare videoclip postat pe Instagram să fie transformat într-un clip de tip Reels. Compania a spus că schimbarea face parte dintr-o strategie mai largă menită să ofere o experiență plăcută utilizatorilor când vine vorba de postări video.

Dacă primul tău gând a fost că Instagram încearcă să copieze formula TikTok (din nou), să știi că ai dreptate. După ce platforma și-a dat seama că lumea preferă modelul Reels, a început să îmbrățișeze tot mai mult idea că videoclipurile reprezintă viitorul social media. Iată-ne, astfel, în fața Meta care ne spune că „această funcție e parte a eforturilor noastre de a simplifica și îmbunătăți experiența video pe Instagram”.

Conform TechCrunch, dar și a altor analiști tech (după cum vezi mai sus), Instagram vrea să transforme orice videoclip postat pe platformă într-un clip Reels. În momentul de față, când un videoclip este urcat pe Instagram, utilizatorul este întrebat dacă dorește să posteze clipul respectiv ca o simplă postare (care apare în feed-ul personal) sau ca Reel (apare în secțiunea dedicată acestui tip de conținut, care funcționează ca pagina For You de pe TikTok).

În faza experimentală pe care compania o desfășoară, aceste două opțiuni dispar, iar utilizatorul este înștiințat că toate videoclipurile vor fi considerate clipuri Reels. Fără să ofere prea multe detalii despre cum anume acest lucru va funcționa practic, Instagram, aparent, face imposibilă distribuirea de videoclipuri cu persoanele care te urmăresc. De ce? Pentru că secțiunea Reels e controlată de un algoritm care învață ce fel de postări îți plac, apoi te bombardează cu altele de același tip. Feed-ul personal include și conținut video, însă el poate fi optimizat astfel încât să vezi doar postări ale persoanele pe care le urmărești.

Instagram nu a clarificat cum anume va funcționa vizualizarea videoclipurilor prietenilor sau persoanelor pe care le urmărești în feed-ul personal. TechCrunch spune că setarea clipului ca fiind privat asigură faptul că acesta poate fi vizualizat doar de persoanele care te urmăresc, dar asta înseamnă că videoclipul trebuie indexat de algoritm în secțiunea Reels. Totuși, setarea nu asigură faptul că acesta va și ajunge să fie văzut pentru că totul depinde de ce anume algoritmul decide că merită afișat.

Instagram e în perioada de testare, deci nu există detalii despre lansarea globală a acestei funcții sau dacă versiunea testată acum va fi și cea finală. Oricum ar fi, poate este momentul ca platformele de social media să încerce să-și mai păstreze din originalitate și să nu copieze, în mod disperat, formatul TikTok.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri