Instagram elimină o parte din opțiunile funcției de limitare a timpului de utilizare
Instagram elimină unele opțiuni de limitare a timpului de utilizare a aplicației și trimite notificări către utilizatori să-și schimbe setările. ”Daily time limit” este funcția prin care persoanele car folosesc platforma de socializare pot opta să primească notficări prin care sunt atenționați că au petrect deja suficient timp pe aplicație. Frecvența acestor notificări putea fi personalizată, De acum, cel mai mic timp pe care îl poți seta este de 30 de minute, relatează TechCrunch.
Funcția de limitare a timpului petrecut în aplicație a fost introdusă pentru prima dată în 2018 în urma mai multor critici de la acea vreme care acuzau companiile tech că serviciile lor dăunează utilizatorilor (sună cunoscut?). Instagram a implementat o limită de timp pentru utilizatori care putea fi de până la 10 minute pe zi. Limita a rămas nechimbată până acum, când un utilizator a semnalizat noile setări.
Nu pare o schimbare dramatică, însă dacă e să ne amintim că șeful Instagram a declarat că ”tu știi ce este mai bine pentru tine în ceea ce privește modul în care folosești aplicația”. Declarația a fost făcută în noimebrie când Instagram testa ”Take a Break” un sistem similar cu limita de timp de acum, doar că notificarea este una care apare pe întreg ecranul telefonului. Nu a fost nevoie decât de o scădere dramatică a acțiunilor și a numărului de utilizatori de pe Facebook ca Mark Zuckerberg să-și dea seama că interesele utilizatorilor sunt mereu secundare profitului.
”Avem două funcții de gestionare a timpului. Cea existentă <limită zilnică> vă arată o notificare atunci când ați atins limita zilnică, dar cea mai nouă funcție a noastră, <Take a Break>, vă arată memento-uri pe tot ecranul pentru a părăsi aplicația și include intervale de 10 minute. Am modificat opțiunile limitei zilnice pentru a evita să trimitem oamenilor mai multe notificări în același timp”, a declarat Meta cu privire la acest subiect.
TechCrunch face mențiunea că Instagram nu a indicat și nu a oferit vreun link către ”Take a Break” utilizatorilor notificați să-și schimbe limita zilnică. Pur și simplu -dacă apăsau butonul de edit- se deschidea meniul de setări prezentat în captura de ecran de mai sus. Încă o dovadă clară a manipulării utilizatorului.
Articole asemănătoare
Decizia CNA privind postul Realitatea ridică o dilemă: obiectivitatea
Peste două treimi dintre români ar vota un partid naționalist. Valorile tradiționale, peste cele moderne
Olivia Steer și rujeola: Știrile false la un nou nivel
Peste 75% din toți jurnaliștii uciși în 2023 au murit în războiul din Gaza
Rusia a comis 243 de crime împotriva presei și a jurnaliștilor în două luni de război în Ucraina