Concedierile din Big Tech continuă: Google a anunțat că demite peste 1000 de angajați

Google a concediat peste 1000 de angajați, în una dintre cele mai mari tăieri de personal ale companiei, din ultimul an. Diviziile afectate sunt cele responsabile de Fitbit, Pixel și Google Assistant.

Concedierile presupun și o restructurare, anume că de-acum înainte va exista o singură echipă ce se va ocupa de dezvoltarea produselor Pixel și Fitbit, în loc de separarea acestora. Conform TechCrunch, printre cei 1000 de angajați înlăturați se numără și fondatorii Fitbit – compania a fost achiziționată în 2021 de către Google – deși aceștia au contribuit semnificativ la linia de ceasuri smart a Google.

Gigantul american a prezentat aceste concedieri ca fiind plănuite și parte a schimbărilor organizaționale necesare pentru eficientizarea muncii, însă sindicatul angajaților Google critică decizia, numind-o inutilă.

În această seară, Google a început o nouă rundă de concedieri inutile. Membrii și coechipierii noștri muncesc din greu în fiecare zi pentru a construi produse excelente pentru utilizatorii noștri, iar compania nu poate continua să ne concedieze colegii în timp ce face miliarde în fiecare trimestru. Nu ne vom opri din luptă până când locurile noastre de muncă nu vor fi în siguranță!”, a scris sindicatul în postarea de pe X.

Această măsură vine pe fondul unui trend de concedieri masive din sectorul Big Tech, care s-a accentuat în ultimii doi ani. Conform Axios, în 2022 și 2023 aproape jumătate de milion de oameni și-au pierdut locul de muncă – principalele companii responsabile pentru acest număr fiind, printre altele, Meta, Google și Microsoft.

N-au trecut decât aproape două săptămâni din acest an, însă există deja o serie considerabilă de demiteri din tech, Google e cea mai recentă și mare adiție. Până acum, Twitch, Audible și Discord au anunțat tăieri semnificative de personal .

Dispariția boom-ului din pandemie, dar și situația economică neplăcută împing companiile de tech să reducă personalul pe care l-a angajat când erau pe val. Cu toate acestea, după cum subliniză și sindicatul angajaților Google, companiile Big Tech strâng tot mai multe miliarde de la un an la altul, în timp ce lucrătorii din domeniul tech își găsesc tot mai greu de muncă în acest sector marcat de valuri de concedieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *