Cinci inovații: eticheta inteligentă, machiajul virtual, hărți istorice digitalizate, farmacia pe roți, voluntarii cibernetici
De la eticheta care-ți spune când expiră un aliment la un site care adună specialiștii în securitate cibernetică din România, iată o selecție de inovații.
De la eticheta care-ți spune când expiră un aliment la un site care adună specialiștii în securitate cibernetică din România, iată o selecție de inovații.
Eticheta inteligentă
Mimica Touch este un capac sau o etichetă care-i ajută pe consumatori să-și păstreze mâncarea mai bine și să știe când se strică alimentele cu adevărat, pentru a reduce risipa de alimente, scrie Designboom. Pentru a vă oferi o imagine generală, doar în Marea Britanie 60% din alimentele aruncate sunt comestibile în continuare, chiar dacă eticheta spune contrariul.
Mimica Touch răspunde la schimbările de temperatură datorită unei umpluturi cu gel, care trece de la neted la accidentat în același ritm cu degradarea mâncării din interior. Când eticheta este netedă, mâncarea este încă proaspătă. De îndată ce eticheta pare că are denivelări, mâncarea este stricată.
Machiajul virtual
L’Oréal Paris a lansat o linie de machiaj digitală, care funcționează cu videoclipuri live folosind tehnologia de realitate augmentată (AR), anunță Internet Retailing. Acest instrument de machiaj digital permite utilizatorilor de social media să încerce diferite înfățișări pe Google Duo, Snapchat și Instagram. Noul serviciu a fost conceput pentru a răspunde provocărilor continue ale industriei machiajului, care se bazează în mare măsură pe utilizatorii care testează personal produsele pentru a asorta culorile.
Potrivit studiului State of Commerce Experience, realizat de Forrester și comandat de Bloomreach, aproape 40% dintre consumatori ar plăti mai mult pentru o experiență mai bună în domeniul machiajului. Raportul a constatat, de asemenea, că 90% dintre clienți și-au schimbat comportamentul în 2020, deoarece evită magazinele fizice.
Cele 40.000 de hărți
Hărțile digitalizate din British Library datează între 1500 și 1824, anunță Medievalist. Aceste hărți fac parte din colecția topografică a regelui George al III-lea. Printre artefacte se află o hartă desenată de mână a orașului New York, prezentată viitorului viitorului rege James al II-lea în 1664. Multe dintre aceste hărți disponibile acum online par opere de artă. Este vorba despre priveliști redate în culori vii, peisaje desenate sau chiar pictate, care reprezintă fidel pământul, marea și cerul.
Hărțile sunt puse la dispoziție și pe „Georeferencer” din British Library, o aplicație interactivă care permite voluntarilor să transforme hărțile în date, prin adăugarea de locuri geografice în colecțiile digitalizate.
Farmacia pe roți
Academia de Robotică din Londra testează acum o mașină care poate să livreze medicamente în oraș, anunță Aleph News. Este vorba despre un vehicul autonom numit Kar-go, care va face livrările mai ieftine și mai prietenoase cu natura. Robotul se folosește de inteligența artificială ca să ajungă la destinație și să sorteze coletele. Un sistem robotizat din vehicul poate să transporte coletele și să livreze 12 pachete în orice ordine.
Prima parte a transportului pachetului este mult mai ieftină, volumele mari de pachete fiind transportate în și din același loc. În schimb, în modelul actual, șoferii transportă pachete mai mici în mai multe locuri diferite, unde destinatarul uneori nici nu poate fi disponibil pentru colectare.
Voluntarii cibernetici
Cyber Voluntari CV19 – RO pentru sistemul de sănătate este un grup constituit pe bază de voluntariat, care oferă asistență cibernetică pentru sistemul medical românesc. Inițiativa a fost lansată ca răspuns la atacurile cibernetice declanșate împotriva unităților medicale din întreaga lume, în perioada crizei generate de pandemia COVID19. Obiectivul îl constituie serviciile de prevenire, identificare și răspuns la posibile vulnerabilități de natură informatică.
Dacă sunteți manager de spital, autoritate în domeniul sanitar sau furnizor de servicii medicale și aveți nevoie de asistență pentru securitatea cibernetică, puteți utiliza acest site pentru a solicita sprijin în diverse cazuri:
- pentru a vă proteja organizația / instituția;
- pentru a detecta amenințările cibernetice;
- pentru a răspunde la incidentele cibernetice.
Articole asemănătoare
Radio Free Asia părăsește Hong Kong de teama noii legi privind securitatea națională
Oamenii distribuie fake news pe Twitter pentru a-și răni dușmanii politici
Google va limita răspunsurile lui Bard la întrebările referitoare la alegerile electorale
Ați trimis un mesaj greșit? Facebook vă lasă să-l retrageți în maxim 10 minute
Ancheta privind spyware-ul Pegasus ar putea fi ținta unei campanii de dezinformare