Începând de astăzi, toți cei care accesează Yahoo își cedează datele benevol către Verizon

By choosing “I accept” below, you agree to Oath’s new Terms of Service and Privacy Policy. Below is a summary of some of the key updates. To learn more about our approach to privacy, click here

Acesta este mesajul pe care au început să-l primească, începând de astăzi, toți utilizatorii înregistrați pe platforma Yahoo, cea care a fost cumpărată de gigantul american al telecomunicațiilor Verizon în 2016 pentru suma de 4,8 miliarde de dolari.

Aceasta însă, așa cum s-a întâmplat de altfel și cu alt gigant al internetului, AOL, cumpărat tot de Verizon în anul 2015, va fi plasată sub umbrela Oath Inc., divizia dedicată zonei de content digital a Verizon Communications. Dar pentru că nu toate operațiunile Yahoo au fost cumpărate la respectiva tranzacție, cele rămase au fost redenumite sub numele Altaba, entitate al cărei principal atu este participațiunea de 15,5% în gigantul e-commerce Alibaba.

În continuarea mesajului primit de utilizatori, termenii de utilizare specifică faptul că serviciul „a actualizat o parte dintre modalitățile prin care colectează și analizează datele utilizatorilor pentru a le oferi servicii, conținut și publicitate relevantă, precum și protecție împotriva abuzului. Aceasta presupune analizarea conținutului și informației atunci când aceștia folosesc serviciile Yahoo (incluzând email-uri, mesagerie instantă, postări, fotografii, atașamente și alte tipuri de comunicații), conexarea activităților acestora cu alte site-uri și aplicații cu informații pe care le deține despre aceștia, precum și oferirea unor rapoarte anonime către terțe părți cu privire la trend-urile utilizatorilor.” 

În același timp însă, acest paragraf trebuie citit în conexiune cu cel care se referă, explicit, la politica Verizon privind confidențialitatea și care spune că respectivele informații nu îi identifică pe utilizatori nominal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *