ICI ar avea un nou reprezentant la conferințele internaționale: chiar pe Valeriu Zgonea

Institutul de Cercetare – Dezvoltare în Informatică ar avea un nou reprezentant la conferințele internaționale: pe Valeriu Zgonea, fost președente al Camerei Deputaților, care este, ca profesie de bază, inginer de căi ferate.

Mai precis, Hotnews.ro scrie că fostul membru PSD (exclus după ce a cerut, în 2016, demisia lui Liviu Dragnea de la șefia formațiunii politice) a reprezentat ICI la conferința internațională organizată de RIPE NCC – organizație care administrează resursele de numerotație internet (adrese IP) pentru Europa, Orientul Mijlociu și Asia Centrală – în perioada 15-19 octombrie 2018.

Alături de fostul președinte al Camerei Deputaților ar fi fost și Cătălin Leanca, Ionuț-Eugen Sandu și Mihail Dumitrache, dar ar fi fost prezenți și reprezentanți ai ANCOM, RCS & RDS și așa mai departe.

citiți și: Ce-i obscen și ce nu: cuvântul în sine sau partidul? Ce spune RoTLD

Publicația citată anterior a precizat faptul că din cele trei solicitări trimise (Ministerul Comunicațiilor, ICI și direct lui Valeriu Zgonea) doar una a primit răspuns. Ministerul condus de Alexandru Petrescu a sfătuit redacția Hotnews să se adreseze direct Institutului: „Gestionarea datelor cu caracter personal, precum și politica de resurse umane aferentă Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI Bucureşti (angajări, încetări, organizarea concursurilor de angajare, concedierile de personal, stabilirea drepturilor salariale ale angajaților, precum și efectuarea plăților salariale către aceștia) este în competența exclusivă a acestei instituții. Având în vedere cele prezentate mai sus, pentru obținerea răspunsului la solicitarea dumneavoastră, vă rugăm să vă adresați Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI Bucureşti.”

Deși relația lui Zgonea cu ICI este neclară, o sursă guvernamentală a precizat pentru Hotnews că acesta s-ar afla pe ștatul de plată al Institutului. Jurnaliștii au stat de vorbă și cu mai multe surse apropiate ICI, care au confirmat că fostul PSD-ist poate fi văzut des în sediu.

Amintim faptul că ICI deține dreptul de gestionare a domeniilor .ro, un principal venit pentru activitatea Institutului. Mai multe despre ROTLD AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *