Hackeri pro-ruși au perturbat site-urile mai multor aeroporturi americane

Site-urile mai multor aeroporturi americane au suferit perturbări în decursul zilei de luni, după ce au fost ținta unor atacuri DDoS. Hackeri vorbitori de limbă rusă au revendicat responsabilitatea pentru aceste atacuri.

Mai mult de o duzină de site-uri web publice ale aeroporturilor, inclusiv cele ale unora dintre cele mai mari aeroporturi din țară, cum ar fi Aeroportul Internațional din Los Angeles, păreau a fi inaccesibile, relatează CNN.

Din fericire, traficul aerian nu a fost afectat deocamdată, ceea ce sugerează că singurele neplăceri cauzate de hackeri au fost pentru persoanele care căutau informații de călătorie online.

Frontul cibernetic

Killnet a enumerat aeroporturile ca fiind țintele sale. Nu este prima dată când grupul de „hacktiviști” vizează infrastructura online a statelor membre NATO de la începutul războiului din Ucraina, pe 24 februarie.

Săptămâna trecută, grupul a revendicat, de asemenea, responsabilitatea pentru scoaterea din funcțiune a site-urilor guvernelor statelor americane Mississippi, Kentucky și Colorado, în timp ce site-ul Congresului SUA a fost inaccesibil pentru scurt timp în luna iulie din același motiv.

Killnet își justifică acțiunile ca fiind o modalitate de a protesta împotriva sprijinului acordat Ucrainei de către SUA și alte state NATO. Cu toate acestea, site-ul Dark Reading, specializat în securitate cibernetică, afirmă că Killnet a prezentat puține sau deloc dovezi ale presupuselor atacuri cibernetice pe care le-a revendicat, iar grupul a fost descris de platforma Flashpoint ca încercând să pară mai periculos decât este prin umflarea acțiunilor sale: „În timp ce amenințările Killnet sunt adesea grandioase și ambițioase, efectele tangibile ale recentelor lor atacuri DDoS au părut până acum neglijabile”. 

Cu toate acestea, puterea ar putea sta în cifre. Iar recent, Killnet i-a chemat pe toți hackerii pro-Rusia să se unească împotriva aceluiași front: infrastructura civilă a SUA.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri