Fost angajat al Twitter, găsit vinovat pentru spionaj în favoarea Arabiei Saudite

Un fost angajat al Twitter a fost acuzat de o instanță din SUA că a spionat pentru Arabia Saudită, cât timp a lucrat pentru platforma de socializare. Printre altele, acesta a fost găsit vinovat de divulgarea datelor persoanale ale unor disidenți din Arabia Saudită care aveau cont pe Twitter.

Ahmad Abouammo a lucrat ca manager de parteneriate media în cadrul companiei, funcție pe care a ocupat-o în 2015. În principal, se ocupa de parteneriatele din Africa de Nord și Orientul Mijlociu. Procurorii americani spun că poziția a fost favorabilă pentru ce avea să facă Abouammo. Acesta a intrat în contact cu un consilier al lui Mohammed bin Salman, prințul Arabiei Saudite, care i-a oferit mai multe cadouri în schimbul informațiilor.

Pentru adresele de e-mail, numerele de telefon sau datele de naștere ale unor disidenți care criticau guvernul Arabiei Saudite și casa regală, Abouammo a primit un ceas Hublot și 300.000 de dolari, conform Bloomberg. Ahmad Abouammo riscă, acum, între 10 și 20 de ani de închisoare. Procurorii mai spun că individul era ajutat de alți doi bărbați, însă, momentan, aceștia nu se află în SUA și sunt dați în urmărire.

Una dintre victimele acestui spionaj, Ali Al-Ahmed, un activist care militează pentru drepturile omului în Arabia Saudită, a dat în judecată Twitter anul trecut, acuzând compania că nu a luat suficiente măsuri de protecția pentru a se asigura că datele sale personale nu ajung pe mâna guvernul arab. Twitter a refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri