Fifor acuză: PSD a fost victima cenzurii. ”Rău făcătorii” ar fi chiar oamenii care au reportat fake news-ul despre Iohannis 

Așa cum am fost obișnuiți de guvernul care ne-a guvernat timp de un an și jumătate, membrii PSD nu se lasă la greu, iar dacă unul se afundă mai mulți colegi le sar în ajutor, pentru a se afunda împreună. Recent, Mihai Fifor s-a arătat profund indignat la adresa oamenilor care au sesizat Facebook pentru a bloca postările ce conțineau informații false cu privire la faptul că președintele Klaus Iohannis ar fi purtat o cască în timpul conferinței de presă de aseară.

În acest fel, se mai adaugă încă un nume pe lista celor care au susținut, într-un fel sau altul, fake news-ul distribuit de Gabriela Firea, Dana Budeanu sau alte filiale de partid. Mihai Fifor vine, însă, în apărarea taberei sale și spune că cei care au reportat postările nu sunt decât ”o nouă specie de activiști online”.

„De vreo două zile, după ce Iohannis a refuzat în mod rușinos dezbaterea, PNL a aruncat în luptă o specie nouă de activiști online: „raportacii”. Spre deosebire de postaci, care sunt plătiți să-l laude pe președinte, „raportacii” au misiunea de a trimite în mod coordonat plângeri la Facebook împotriva conturilor care îl deranjează pe Herr Iohannis”, a menționat indignat Fifor, într-o postare pe Facebook, însă, fără să fi menționat ceva în legătură cu fake news-ul distribuit de colegii săi, potrivit Hotnews.ro.
Acesta a mai adăugat și faptul că raportarea de către cetățeni a informațiilor false cu privire la președintele Klaus Iohannis nu este decât o „o nouă formă de cenzură”.
Ca în multe alte cazuri, algoritmii Facebook sunt păcăliți și chiar se închid sau se suspendă conturile celor care și-au permis să spună că Iohannis este un fricos. Este o nouă formă de cenzură, realizată de „raportacii cu simbrie” ai lui Iohannis, pe lângă embargoul din presa internațională, impus prin blocada corespondenților locali, față de orice știre care arată că „împăratul este gol”, a continuat el, potrivit Hotnews.ro
În încheiere, Mihai Fifor a ținut să îi dea și un sfat președintelui, explicându-i acestuia faptul că suprimarea ”libertății de exprimare” a fost tot timpul o măsură proastă care s-a întors întotdeauna împotriva celor care au demarat-o: „Herr Iohannis, vă spun un adevăr istoric: toți politicienii care au încercat să cenzureze libera exprimare a propriului popor au sfârșit-o prost!”, potrivit sursei citate anterior.
Ceea ce nu înțelege, însă, Fifor este că un fenomen atât de grav ca fake news și propagarea lui, nu poate fi pus în aceeași situație cu libertatea de exprimare, pentru că manipularea reprezintă un pericol la adresa principiilor democratice.
Reamintim faptul că în timpul conferinței de presă a lui Klaus Iohannis, o întrebare adresată de unul din reporteri avea să stârnească o adevărată campanie de manipulare în mediul online, dusă de partidul Vioricăi Dăncilă împotriva contra-candidatului său. Eforturile social-democraților, deși orchestrate pe repede-înainte, arată până unde este dispus să meargă partidul ce a avut cel mai mult de pierdut în ultimele luni pentru a rămâne în continuare pe o poziție de forță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *