Falsul război de pe TikTok
În ultima săptămână, românii au fost bombardați cu postări care anunțau, în mod fals, că țara noastră ar urma să intre în război. De la documente pentru rezerviști și până la imagini de la parada militară de 1 Decembrie, toate au fost folosite să inducă ideea că România se pregătește de un conflict militar.
TikTok este principalul loc unde mesajele alarmiste au fost postate. După invalidarea alegerilor prezidențiale, valul de dezinformare s-a intensificat. Anunțurile au venit din studiouri de podcast, de la oameni care filmau pregătirile pentru parada militară, dar și din comentariile de la diverse postări, care nu au legătură cu politica.
Falsul război prezentat pe social media a atras atenția și Ministerului Apărării Naționale. Din cauza volumului mare de videouri de pe TikTok pe acest subiect, MApN a postat timp de trei zile consecutive și a demontat falsurile.
Aflați cum s-a răspândit această infromație falsă pe social media urmărind cel mai recent episod al Pastilei de (DEZ)informare, o emisiune realizată de Editiadedimineata.ro, în colaborare cu Mediastandard.ro:
Articole asemănătoare
Associated Press stabilește reguli de utilizare a inteligenței artificiale pentru jurnaliști
SUA a sancționat doi operatori de dezinformare ai Kremlinului
Fluturași electorali fără autor, o campanie neasumată marca USR. Site-ul ofertedezavantajoase.ro a fost înregistrat de partid
Cum arată propaganda talibanilor. Noul regim se folosește de jurnaliste ca să afișeze o imagine moderată
Pastila de (DEZ)INFORMARE: A fost aselenizarea înscenată?