Facebook stochează tot felul de informații despre utilizatori – chiar și date despre sănătate

Se pare că Facebook știe mai tot despre utilizatorii săi – inclusiv cum stau cu sănătatea.

Cel puțin așa arată noile dezvăluiri făcute de The Wall Street Journal privind acordul de distribuire a datelor dintre platforma de socializare și alte aplicații. Mai precis, jurnaliștii au descoperit că aplicațiile ”de sănătate” transmit informații către Facebook chiar și despre persoanele care nu au un cont pe rețea, notează CNBC.

Acest lucru ar fi fost facilitat de către software-ul SDK, care ajută dezvoltatorii să integreze anumite funcții în aplicațiile lor și oferă inclusiv un serviciu de analiză a tendințelor consumatorilor. Wall Street Journal a descoperit că dezvoltatorii care au împărtășit cu Facebook date sensibile ale utilizatorilor au folosit „Ad Events”.

Din 70 de aplicații testate, jurnaliștii au descoperit că cel puțin 11 ar distribui informații potențial sensibile. Printre serviciile în cauză se numără și aplicații care urmăresc ovulația ( Flo Health și Azumio Inc.), dar și unele care urmăresc bătăile inimii, precum Instant Heart Rate: HR Monitor.

Astfel, Facebook nu numai că știe când un utilizator are ciclul menstrual, dorește să facă un copil sau ce puls are, dar poate și să îi marcheze pe aceștia ca potențiale ținte pentru reclame la diferite produse și servicii.

„Schimbul de informații între aplicații pe dispozitivul dvs. iPhone sau Android este modul în care funcționează publicitatea mobilă și este practica standard a industriei. Problema este modul în care aplicațiile utilizează informații pentru publicitatea online. noi, și interzicem dezvoltatorii de aplicații să ne trimită date sensibile. De asemenea, luăm măsuri pentru a detecta și elimina datele care nu ar trebui să fie distribuite nouă”, a afirmat un purtător de cuvânt al Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *