Facebook lansează un sistem de alertă pentru localizarea copiilor dispăruți din România

Facebook a încheiat un parteneriat cu Poliția Română pentru a aduce în România sistemul AMBER Alert pentru identificarea copiilor declarați dispăruți, răpiți, ori alte situații în care viața le poate fi pusă în pericol.

Dacă un copil dispare, Facebook va distribui o alertă AMBER persoanelor din zonele în care acesta a fost văzut ultima dată. Alertele vor include informații detaliate și o fotografie a copilului. Oamenii vor putea să acceseze alerta și ulterior, pentru detalii pe care le-au pierdut din vedere la momentul respectiv și, mai important, să o distribuie către prieteni. 

 

Suntem mândri să colaborăm cu Poliția Română pentru a aduce AMBER Alert la dispoziția comunității românești, pentru a ajuta copiii și familiile acestora. Atunci când un copil este dat dispărut, cel mai important lucru pe care îl putem face este să transmitem informații publicului cât mai repede posibil. Prin intermediul alertelor AMBER de pe Facebook, care oferă informațiile corecte persoanelor potrivite, într-un timp scurt, sperăm să reunim copiii dispăruți cu familiile lor.” a transmis într-un comunicat Directorul Trust & Safety la Facebook, Emily Vacher.

Șansele de a găsi un copil dispărut cresc atunci când sunt implicați cât mai mulți oameni în misiunile de căutare – mai ales în primele 24 de ore, spune comisar-șef de poliție Emil Gănțoi – ofițer specialist în cadrul Serviciului Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale – Poliția Română.Scopul nostru este să ajutăm la diseminarea acestor alerte către persoanele care se află în zona de căutare a copilului dispărut și a le încuraja să răspândească mesajul împărtășind cu prietenii lor anunțul oficial despre dispariție.” susține acesta.

În octombrie 2016, a fost emisă o alertă AMBER pentru o fetiță de 4 ani, ce a fost răpită în Florida, SUA. Kaytlin Brown, tehnician în anestezie la Spitalul Baptist East din Memphis, se afla în pauza de prânz când a recunoscut copilul dispărut după ce a văzut o alertă AMBER pe Facebook. Reacția rapidă a acesteia a dus la salvarea fetiței. Acest mod de transmitere a informației a inspirat compania Facebook să dezvolte un sistem de colaborare cu autoritățile care să ajute la găsirea copiilor dispăruți. 

sursa foto: Key Accounts

sursa foto: Key Accounts

MediaStandard:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri