Facebook interzice reclamele țintite pentru utilizatorii de sub 18 ani, pe baza informațiilor colectate prin aplicațiile sale

POLAND - 2020/06/15: In this photo illustration a Facebook logo seen displayed on a smartphone. (Photo Illustration by Mateusz Slodkowski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Facebook a decis ca utilizatorii de sub 18 ani să nu mai fie expuși la reclame țintite pe baza informațiilor colectate prin intermediul aplicațiilor sale.

Măsura face parte dintr-un set de reguli noi adoptate recent de companie, care vizează utilizatorii minori. Într-un comunicat citat de Biziday, rețeaua socială precizează că nu va mai nici furniza date despre comportamentul utilizatorilor minori pe alte site-uri pe care s-au logat cu contul de Facebook.

Mai mult decât atât, la crearea unui cont nou pe Instagram, utilizatorii sub 16 ani vor avea automat contul setat pe ”privat”, funcție care ascunde postările pentru necunoscuți. Totuși, ei vor avea opțiunea să își facă pagina publică.

Vizați de această decizie sunt și utilizatorii care au deja cont și se încadrează în această vârstă. Astfel, lor le va fi trimisă o notificare prin care sunt informați să schimbe setările de confidențialitate.

Conform datelor din prezent, aproximativ 7,5% din ultilizatorii de Instragram au vârsta cuprinsă între 13-17 ani, cea ce repezentă aproximativ 80 de milioane de persoane.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri