Facebook a eliminat o rețea de conturi false pro-Trump care opera din România

România a ajuns în atenția publică după ce Facebook a anunțat că o rețea de conturi false pro-Trump care opera din România a fost eliminată.

Acțiunea a vizat 35 de conturi de Facebook și 88 de Instagram, toate cu o audiență mică – de exemplu, pe Facebook, paginile adunau numai 1.600 de urmăritori, conform Reuters.

Conturile au fost luate în vizor după ce au încălcat Standardele Comunității privind ”comportamentul inautentic coordonat”. Acestea pozau, de cele mai multe ori, în americani și postau despre susținerea pe care Trump o primește de la publicul conservator, persoanele de culoare și creștini.

În plus, reprezentanții Facebook susțin că unele conturi distribuiau teorii ale conspirației QAnon, care promovează ideea că Trump ar fi de fapt într-un conflict cu democrații care se închină diavolului și abuzează copiii. În trecut, FBI a afirmat că QAnon prezintă un pericol pentru publicul american, întrucât ar putea motiva extremiștii să comită acte de violență.

Nathaniel Gleicher, șeful departamentului pentru politica de securitate a Facebook, a susținut că nu îi este clar dacă grupul român a fost motivat de bani, ideologie sau o directivă guvernamentală.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri