Exercițiul de marketing al brandurilor din România, după aterizarea elicopterului american în centrul Bucureștiului

În primele ore ale zilei de joi, un elicopter militar american a fost nevoit să aterizeze de urgență în rondul din Piața Charles de Gaulle, una dintre cele mai aglomerate artere ale Capitalei, avariind doar câțiva stâlpi de iluminat. Însă incidentul a devenit rapid prilej de glume pe internet, printre subiectele de glumă preferat al românilor aflându-se celebra ”sânt ân față pe avarii”.

La valul de meme-uri au contribuit și brandurile aflate în România, printre care și ING, Bringo, editura Nemira sau Jägermeister.

Gluma s-a scris singură

Într-o postare pe pagina de Facebook a filialei din România, banca olandeză ING afirmă: „Când afli că nu poțu plăti cu cardul, așa că aterizezi de urgență la primul ATM pe care-l vezi”, în timp ce magazinul de echipamente foto-video F64 a publicat o poză cu elicopterul Black Hawk, alături de textul „Îi înțelegem pe americani… atunci când afli că la F64 PS5 a intrat azi în stoc, aterizezi oriunde”. 

 

Nici aplicațiile de livrat mâncare nu au dat cu piciorul la oportunitate, precum Bringo, un serviciu de livrat cumpărături la domiciliu. Hypermarketul Kaufland România însă s-a scuzat că nu poate face livrări cu elicopterul prin aplicațiile partenere, acesta fiind blocat în Piața de la Aviatorilor.

Tazz, un serviciu al eMag care s-a lansat recent pe piață, anunță că își caută livratori care să știe să piloteze elicoptere, într-o postare în care își adaptează sloganul evenimentului de astăzi: „Când pofta dictează, Tazz aterizează”.

De menționat ar mai fi și Nemira, printre singurele edituri care s-au alăturat trendului. Imaginea e simpatică, dat fiind faptul că una dintre pozele cu elicopterul aflat la sol a fost editată, astfel încât echipajul american apare ținând în brațe teancuri cărți.

Jägermeister a lansat un apel pe care îl auzim frecvent de la autorități și producătorii de băuturi alcoolice atunci când vine vorba de consumul de alcool și șofatul, însă de această dată alături de o imagine cu un elicopter:

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri