Elon Musk s-a răzgândit: pagina ”For You” nu va mai afișa doar abonații Twitter Blue

Elon Musk a revenit cu o clarificare despre dorința sa de a schimba pagina For You –  pagina ce livrează postări recomandate de algoritm. După ce utilizatorii s-au plâns în secțiunea de comentarii a postării unde a făcut anunțul, miliardarul pare acum să se fii răzgândit.

În forma inițială, planul era ca pagina For You să conțină postări doar de la abonații Twitter Blue, adică cei care au bifa albastră. La pachet cu această schimbare, Musk a menționat că la începutul lunii aprilie va elimina bifa pentru toți cei care au primit-o înainte de preluarea sa (numită ”legacy verification”).

Twitter obișnuia să ofere vestitul ”blue tick” pentru conturile considerate importante și presupunea un sistem de verificare a identității. Musk, însă, a făcut din bifa albastră un produs pe care îl vinde pentru opt dolari pe lună, fără a mai fi luate aceleași măsuri riguroase de verificare a identității din spatele contului.

Reacția utilizatorilor

Bineînțeles, decizia de a popula pagina For You doar cu abonații Twitter Blue nu a fost una agreată de utilizatori. Mulți dintre ei i-au comentat lui Musk și au criticat inițiativa.

Eu nu susțin această decizie. Trebuie să investești bani în talente și în tehnologie AI pentru a detecta roboții de pe platformă. Nu aceasta este calea de urmat. Ar putea compromite platforma”, a scris un utilizator.

În multe regiuni în care puțini sunt cei care își pot permite sau au limitări de plată în dolari, acest lucru va crea o situație în care singurele conturi recomandate vor fi cele din SUA/Europa. Aceștia vor rata conturile locale și relevante din propriile comunități”, a scris un altul.

Cea mai cuprinzătoare reacție, însă, aparține unui utilizatori care, foarte concis, a spus: „Nu, e aiurea 🙃”.

Fără exclusivitate pe For You pentru cei care plătesc

Musk a revenit câteva ore mai târziu pentru a clarifica niște lucruri. For You nu va conține doar abonații Twitter Blue, ci și persoanele pe care le urmăresti pe platformă – indiferent dacă au sau nu bifa albastră.

Modul în care a vorbit despre asta este în maniera deja obișnuită: ca un simplu amânunt pe care – cumva – a uitat să-l menționeze în primul anunț. Atitudinea condescendentă nu a fost trecută cu vedere, iar o simplă privire a comentariilor îți va confirma asta.

Am uitat să menționez că și conturile pe care le urmărești direct vor fi în For You, din moment ce le-ați cerut în mod explicit”, a scris miliardarul.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri