Elon Musk recunoaște că a dat afară echipa de integritate electorală a Twitter

BEIJING, CHINA - APRIL 21: (CHINA OUT) CEO of Tesla Motors Elon Musk attends television show "Dialogue" taping at Zhongshan Park on April 21, 2014 in Beijing, China. United States electric carmaker Tesla Motor Inc is expected to establish service centers in Beijing, Shanghai, Hangzhou, Guangzhou, Shenzhen and Chengdu before this fall, according to a Tesla statement. (Photo by ChinaFotoPress/ChinaFotoPress via Getty Images)

Elon Musk, proprietarul platformei de socializare cunoscută anterior sub numele de Twitter, a anunțat desființarea echipei sale dedicate prevenirii răspândirii dezinformării în timpul alegerilor. Această mișcare vine la doar câteva zile după ce Uniunea Europeană (UE) a dezvăluit că platforma, cunoscută acum sub numele de „X”, a avut cea mai mare proporție de dezinformare dintre marile platforme de socializare din trei țări europene.

Într-o postare făcută pe platforma sa de socializare, miliardarul a spus „Oh, vă referiți la echipa «Integritate electorală» care submina integritatea alegerilor? Da, au dispărut”, conform The Guardian.

Tensiuni între Musk și echipă

Printre cei care au părăsit compania se numără mai mulți membri ai personalului care lucrau la biroul din Dublin. Aaron Rodericks, co-liderul echipei de dezinformare electorală, a părăsit, de asemenea, X.

Rodericks se afla deja în conflict cu X, după ce a postat pe contul personal informații despre recrutarea de către companie a personalului pentru echipa sa. El a fost nevoit să obțină un ordin judecătoresc împotriva companiei care să împiedice aceasta să ia măsuri disciplinare împotriva sa. Mai mult, el a susținut că societatea nu a făcut nimic după ce a fost supus unui tir de abuzuri din partea unor persoane care l-au acuzat că încearcă să suprime libertatea de exprimare pe X.

Dar nu se pare că plănuia să părăsească compania: chiar luna trecută, el a postat un anunț pe LinkedIn în care a afirmat că este în căutarea a opt persoane cu „pasiune pentru protejarea integrității alegerilor și a evenimentelor civice, X este cu siguranță în centrul conversației”.

X nu ține cont de rolul său privind dezinformarea electorală

Aceasta este o veste foarte, foarte proastă. În contextul în care anul viitor vor avea loc aproximativ 70 de alegeri în întreaga lume, Elon Musk continuă să fie disprețuitor cu privire la rolul platformei sale în răspândirea dezinformării.

În urmă cu doar câteva zile, o organizație de cercetare cu sediul în Australia, Reset.Tech, a dezvăluit că utilizatorii din întreaga lume – cu excepția celor din UE – nu mai pot raporta postările ca fiind dezinformare electorală. Și dacă vă gândiți că lucrurile nu pot fi mai sumbre de atât, cel mai recent raport al Uniunii Europene arată că pe platformă a fost găsită o cantitate masivă de dezinformare – iar compania nu a făcut aproape nimic împotriva acesteia.

Dar cui îi pasă, nu-i așa? Nu și lui Elon Musk. În primul său răspuns la raportul UE, el a postat o imagine ciudată – poate ceea ce el crede că este un meme amuzant: trei pinguini purtând logo-urile Facebook, Instagram, TikTok și YouTube salutând un alt pinguin purtând logo-ul X.

Ei bine, în loc de concluzie, o să las asta aici:

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri