Elevii și studenții nu se vor mai întoarce la cursuri în acest an școlar. Iohannis: Epidemia nu s-a terminat

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, în decursul zilei de luni, că elevii și studenții nu se vor mai întoarce la cursuri în acest an școlar, respectiv universitar.

Șeful statului a atras atenția că ”Epidemia nu s-a terminat”, iar revenirea în clase a celor din învățământul pre-universitar și universitar ar presupune asumarea a două pericole: purtarea unei boli de acasă la școală și de la școală acasă.

Așadar, anul școlar se va desfășura de la distanță până pe 12 iunie, iar mediile ”vor fi încheiate cu notele pe care le au acum”.

Există și excepții: copiii din anii terminali (clasa a 8-a, a 12-a și a 13-a) vor putea să se pregătească între 2 și 12 iunie pentru examene, însă cu respectarea unor reguli stricte. De exemplu, nu vor putea fi mai mult de 10 elevi într-o clasă.

Și pentru desfășurarea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat se vor adopta o serie de măsuri de prevenție. De exemplu, băncile vor fi distanțate și se va lua temperatura celor care intră în unitățile de învățământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *