După ce răspândirea fake news a fost permisă pe Facebook, Zuckerberg are o întâlnire secretă la Casa Albă

Încrederea oamenilor în Facebook este mereu urmată de un semn de întrebare. Aproape lunar se descoperă câte o nouă problemă legată de securitate, de intimitatea utilizatorilor și de modul în care sunt folosite datele noastre. Se pare că pentru companie devine o obișnuință să se centreze în cadrul controverselor, însă recent fondatorul platformei, Mark Zuckerberg, a avut o întâlnire secretă cu președintele Donald Trump.

Întâlnirea cu Trump s-a desfășurat la Casa Albă, în octombrie, la scurt timp după ce compania a decis să le permită campaniilor politice false să circule pe rețeaua de socializare, cu toate că s-a creat o presiune uriașă asupra platformei să nu permită un asemenea fenomen.

Este a doua întâlnire de luna aceasta pe care o are cu președintele SUA și în urma căreia anumite decizii se iau pe platforma de socializare. Campania de realegere a lui Trump a atacat platforma în trecut pentru că ar fi luat în considerare elminarea campaniilor politice mincinoase, relatează  gizmodo.com.

La întâlnirea lui Zuckerberg cu Trump ar fi participat și Peter Thiel, președintele firmei de informații cibernetice Palantir, care este totodată și membru al conducerii Facebook. Thiel este recunoscut și pentru că a permis în trecut atacurile asupra giganților tehnologici din Silicon Valley. Întâlnirea dintre cei trei ar fi luat parte după audierea lui Zuckerberg de către Congres, în legătură cu introducerea monedei Libra. La vremea întrevederii, ideea de a permite existența anunțurilor mincinoase pe Facebook, era în plină dezvoltare.

Decizia platformei de a permite fenomenului fake news să existe pe platformă, să manipuleze milioane de oameni, este o hotărâre de care campania de realegere a lui Trump a beneficiat și va continua să o facă.  La câteva zile distanță de la întâlnire, Facebook a luat decizia de a inlcude site-ul pro Trump, Breitbart, într-o nouă secțiune a platformei, anume Facebook News.

Deși nu este clar ce s-a discutat în cadrul întrevederii de la Casa Albă și nu se poate știi sigur dacă vreunul din subiectele menționate precedent au fost abordate, este cert faptul că Mark Zuckerberg a mai participat la discuții petrecute în secret. Fondatorul platformei s-a întâlnit cu personalități cunoscute precum: gazda Fox News, Tucker Carlson, comentatorul politic conservator, Ben Shapiro și Brent Bozell, fondatorul Media Research Center.

Aceste întâlniri ale lui Zuckerberg dovedesc clar că se dorește să se reabiliteze numele companiei, stabilind o relație apropiată cu aceste personalități importante.

Istrate Alexandra:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri