Două publicații online boicotează politicienii care apar la Antena 3: Zero știri pozitive despre ei, zero interviuri cu ei

Două publicații online vor taxa dur aparițiile televizate ale politicienilor ”indiferent de partid” la Antena 3, cel mai mare post TV de știri politice. Gestul a fost inițiat de Newsweek, însă la scurt timp s-a alăturat și Podul.

Inițiativa a aparținut conducerii site-ului newsweek.ro și a jurnalistei Claudia Pîrvoiu de la Hotnews, ca urmare a unui interviu realizat de G4Media.ro cu Dan Barna. Liderul Uniunii Salvați România afirma pe 14 iunie că apariția la Antena 3 i-a adus notorietate: ”Oamenii m-au recunoscut la frizerie după ce am fost la Antena 3”. Se remarcă în interviu și solicitarea reporterului de a nu pune ”toate mijloacele de presă, inclusiv Antena 3, RTV, G4”  în aceeași oală.

Anunțul a fost făcut de managerul Newsweek pe pagina sa de Facebook: ”Preiau ideea de la Claudia Pirvoiu. Și vă anunț pe această cale că #NewsweekRomania îi va boicota, de azi, pe liderii politici care se duc la Antena 3. Regula se aplică tuturor, indiferent de partid (PNL, USR-PLUS, PMP). Deci zero știri pozitive despre ei, zero preluări de comunicate de la ei, zero interviuri cu ei. Nu ne interesează niciun argument de tip «real politik». Nu atâta vreme cât din platourile pe care le frecventează se manipulează și se linșează fără rușine. Dacă-și doresc voturi cu orice preț, treaba lor. Să le difuzeze mesajele alde Gâdea, Ciuvică și compania. Noi nu suntem în aceeași oală cu ei!”.

În aceeași zi, și Podul.ro și-a informat publicul că se alătură demersului de a ignora ”știrile pozitive” despre politicienii care acceptă invitațiile Antena 3.

Podul se alătură apelului Newsweek Romania: Îi vom boicota pe toți politicienii care se duc la Antena 3!Redacția…

Gepostet von Podul am Samstag, 15. Juni 2019