Donald Trump spune că acordul TikTok va fi finalizat săptămâna aceasta

Donald Trump afirmă că acordul de vânzare a TikTok va fi finalizat săptămâna aceasta, înainte de termenul limită de 5 aprilie. Administrația prezidențială din SUA se arată încrezătoare că o astfel de înțelegere cu ByteDance, compania-mamă a TikTok, nu va întârzia, deși Trump a declarat în trecut că e dispus să prelungească termenul, în cazul în care negocierile nu sunt gata.

Într-o scurtă declarație pe marginea acestui acord – pe lângă anunțul că totul va fi rezolvat în timp util – Trump a ținut să sublinieze că interesul pentru preluarea platformei e mare și că administrația sa caută soluții pentru a scăpa TikTok de suspendare.

Avem o mulțime de potențiali cumpărători. Există un interes enorm pentru Tiktok. Mi-ar plăcea să văd că Tiktok rămâne în viață”, a declarat președintele american, citat de Reuters.

Negocierile, însă, arată mai degrabă a fi cât se poate de active, nu aproape de o finalizare. După o perioadă îndelungată în care nimic nu părea că se întâmplă, lucrurile au început să prindă viteză în ultima lună. Cea mai recentă mișcare a venit la finalul săptămânii trecute, când Donald Trump s-a declarat dispus să ofere Chinei o serie de reduceri a tarifelor pentru a grăbi finalizarea acordului TikTok.

O vreme, guvernul chinez a îngreunat negocierile, cu scopul de a negocia o situația mai bună și pentru a primi concesii din partea SUA, atât la nivel economic, cât și în sectorul tech. Pariul pare să fii funcționat, însă TikTok iese din toată situația ca o altă piesă din războiul tarifelor cu Beijingul.

În acest moment, doi dintre actualii investitori ai ByteDance au cea mai mare șansă să preia platforma de social media. Cele două entități, Susquehanna International Group și General Atlantic, au un loc în consiliul de conducere al ByteDance și conduc discuțiile cu Casa Albă cu privire la planul de achiziție a TikTok.

Va fi curios de văzut ce se va întâmpla cu TikTok, mai ales că Trump nu a mai vorbit public despre dorința sa ca guvernul american să dețină 50% din noul TikTok. Ce este clar e că periaoda de grație oferită de Donald Trump nu a fost menită să salveze platforma de la interzicere, ci a fost doar o manevră prin care Trump poate negocia vânzarea companiei cu termeni favorabili acestuia, iar totul face parte dintr-o serie de lovituri economice aruncate Chinei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *