
Donald Trump, atac fără precedent la adresa presei
Donald Trump s-a făcut din nou „remarcat” în timpul unei conferințe de presă, ținută după alegerile intermediare din Statele Unite. În timpul conferinței președintele Trump s-a simțit deranjat de întrebările mai multor jurnaliști, numindu-i „ostili” și cerându-le în repetate rânduri să ia loc. Punctul culminant l-a reprezentat confruntarea cu reporterul CNN, Jim Acosta.
În timpul intervenției sale, Acosta a adus în discuție tema caravanei migraților, întrebându-l pe Donald Trump de ce a caracterizat această caravană drept „o invazie”. Trump s-a simțit vizibil deranjat de întrebare, spunându-i lui Acosta: „cred că trebuie să mă lași pe mine să conduc țara și tu să conduci CNN”. Acosta a încercat apoi să îl chestioneze pe președintele Statelor Unite în legătură cu investigația lui Mueller privind Rusia, moment în care Donald Trump, i-a spus în repetate rânduri: „este de-ajuns!”, cerându-i reporterului să lase microfonul jos. Apoi președintele s-a lansat într-un atac virulent la adresa lui Acosta, spunând că: „Postului CNN ar trebui să-i fie rușine cu tine. Ești o persoană nepoliticoasă. Nu ar trebui să lucrezi pentru CNN. Ești o persoană foarte nepoliticoasă!”.
Câteva momente mai târziu Peter Alexander, de la NBC a încercat să îi ia apărarea lui Jim Acosta, spunând că „este un reporter silitor”, moment în care Trump i-a spus lui Alexander că „nu este un mare fan al lui”.
La finalul conferinței, Casa Albă i-a suspendat lui Acosta acreditarea de presă, refuzându-i accesul acestuia în instituție. Decizia Casei Albe în această chestiune este fără precedent. Jim Acosta lucra în calitate de corespondent la Casa Albă din 2012. Într-o tentativă de a explica suspendarea, secretarul presei, Sarah Sanders l-a acuzat pe Acosta că ar fi „pus mâna pe o femeie care încerca să își facă treaba în calitate de intern la Casa Albă” , făcând referire la tânăra care încerca să îi ia microfonul din mână lui Acosta. Acesta din urmă a răspuns pe Twitter că: „Este o minciună”. Ulterior acesta a detaliat, spunând că: „Nu am atins acea femeie. Încercam doar să pun o întrebare președintelui. Cred că acesta reprezintă un test pentru nou toți și cred că ei încearcă să ne închidă gura”.
CNN a dat publicității o declarație prin care acuză Casa Albă că ar fi retaliat împotriva lui Acosta pentru întrebările lui: „Încercând să ofere o explicație, secretarul presei Sarah Sanders a mințit. Această decizie (de suspendare a acreditării de presă) fără precedent reprezintă o amenințare la adresa democrației. Jim Acosta are tot sprijinul nostru”.
După suspendarea acreditării mai mulți jurnaliști de peste Ocean au venit în apărarea lui Acosta. Jeff Mason, fostul președinte al Asociației Corespondenților de la Casa Albă a spus că se afla lângă Acosta în timpul conferinței, iar acuzațiile lui Sanders sunt false: „Nu l-am văzut punând mâna pe acea femeie, ținea doar microfonul în mână”.
Reuters a dat publicității mai multe imagini care arată că Acosta nu a atins acel intern.

În timpul conferinței de presă, Donald Trump a atacat și alți jurnaliști, acuzând-o spre exemplu pe Yamiche Alcindor de la PBS că pune întrebări rasiste.
Articole asemănătoare
X va permite brandurilor să ruleze reclamele doar pe profilurile unor creatori de conținut selecți
Suedia a expulzat o jurnalistă chineză, pentru că ar fi „o amenințare la adresa securității naționale”
Editiadedimineata: Giganții rețelelor sociale se bat pe primele locuri în clasamentul celor mai bogați oameni ai lumii. Ce avere a strâns Mark Zuckerberg
Elon Musk recunoaște că a dat afară echipa de integritate electorală a Twitter
Gafă de proporții a unei prezentatoare: “Cum îndrăzniţi să spuneţi că telespectatorii Antenei 3 merită să fie trataţi ca niște oameni inteligenţi?”