Doar 3 din 10 români consideră că teoriile conspiraționiste despre COVID-19 nu sunt reale

România nu a rămas neatinsă de teoriile conspiraționiste care s-au propagat odată cu virusul SARS-CoV-2. Ca dovadă, un studiu realizat recent arată că doar 3 din 10 români consideră că teoriile conspiraționiste privind noul coronavirus nu au o bază reală. 

Sondajul, realizat online de către platforma media EM360, arată că aproape jumătate dintre respondenți cred, într-o anumită măsură, că virusul este făcut în laborator de un grup restrâns de oameni care conduc lumea. Aproape 2 din 3 români cred pe deplin în teoriile conspirației enunțate pe internet în ultima perioadă, relatează Adevărul.

Cei mai mulți români (31,2%) consideră că de vină pentru actuala pandemie se află ignoranța statelor lumii, în timp ce 20,8% afirmă că lipsa de transparență a guvernelor, în speță a celui chinez, este de vină. 19% cred într-o teorie a conspirației populară, conform căreia virusul SARS-CoV-2 a fost făcut cu scopul de a mai reduce din populația îmbătrânită a lumii, din cauza deficitelor fondurilor de pensii.

Aproape tot atâția (18,1%) susțin că lupta pentru putere a Statelor Unite ale Americii, China și Rusia ar fi cauza actualei pandemii, în timp de 12,5% afirmă că virusul a fost creat în laborator.  Bill Gates (12,6%), 5G (7,2%) și tehnologiile militare (7,6%) se află și ele pe lista cauzelor actualei pandemii.

Doar 14,1% din respondenți consideră că virusul SARS-CoV-2 este produsul unui fenomen natural.

1 Comentariu

  1. E grav daca doar 3 romani din 10 considera ca teoriile conspirationale despre covid-19 nu sunt reale…teoretic, asta inseamna ca putem fi influentati sa credem orice vedem la TV si pe retelele de socializare, in loc sa ne cream propria opinie si sa gandim noi ce e bine si ce nu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *