Directorul FBI atrage atenția cu privire la pericolul unei interferențe ruse în alegerile din SUA

În fata Congresului american, directorul FBI a afirmat că activitatea rusă privind alegerile americane s-a intensificat.

Totuși, ar exista o diferență între scrutinul din 2016 și cep de acum: Rusia nu și-a mai concentrat atentia asupra infrastructurii alegerilor, ca în 2016, urmărind în schimb „semănarea diviziunii și discordiei”, conform Axios.

Principala temere a directorului FBI, Chris Wray, este ritmul “constant al dezinformării și amplificarea intruziunilor mai mici”, care ar putea să genereze neîncredere în procesul electoral.

Declarația lui Chris Wray confirmă, astfel, pozițiile adoptate de alți oficiali din domeniul intelligence, care au încercat să atragă atenția Casei Albe privind posibilitatea unei interferențe.

Donald Trump este însă sceptic în continuare. După discutia lui Wray cu Congresul SUA, liderul de la Casa Albă a postat pe Twitter: „Dar Chris, nu vezi nicio activitate din China, chiar dacă este o amenințare mult mai mare decât Rusia, Rusia, Rusia. Amândoi, plus alții, vor putea să intervină în alegerile noastre din 2020 fără o Înșelătorie Electorală Nesolicitată (Contrafăcută?) vulnerabilă.”

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri