“Topul” jurnaliștilor din România, realizat de Sputnik: cine se află pe listă

Sputnik, etalonul dezinformării finanțate de Kremlin, a realizat un “top” al presei din România în 2018.

Surprinzător – sau nu -, pe listă se află numai ziariști apropiați Partidului Social Democrat, care au evitat să critice coaliția de guvernare și chiar au atacat membrii opoziției, precum și publicații cu o politică editorială asemănătoare.

Conform G4Media, lista realizată de Sputnik include și nume foarte cunoscute, precum Razvan Savaliuc, Mihai Gâdea și Dan Andronic.

  • Presa de investigație: ”Lumea Justiției” și Răzvan Savaliuc: ”LuJu a contribuit decisiv în cazuri celebre – situația de la DNA, casele lui Klaus Iohannis etc, iar Răzvan Savaliuc, cea mai proeminentă figură a publicației, s-a impus prin analizele sale exacte, concrete și documentate”.
  • Presa politică și de eveniment: Victor Ciutacu și Bogdan Chirieac: ”Ciutacu a fost preferat de multe personaje care doreau să facă declarații ”bombă” sau dezvăluiri șocante – riscând, la rândul lor, să fie supuse interogatoriului inteligentului jurnalist (…) Seria de dialoguri Ciutacu – Chireac a fost, în 2018, un adevărat reper pentru cei care au dorit să înțeleagă fenomenul politic – dincolo de aparențele generate înșelător și interesat de oamenii politici”.
  • Concept editorial și management de presă: ”Evenimentul zilei” – ”Capital”: ”Unul dintre cele mai puternice cotidiane din istoria presei române a reușit, în opinia noastră, să fie în topul calității prin selecția și oportunitatea materialelor – aici meritul fiind al experimentatei Simona Ionescu, redactor-șef, și prin forța dezvăluirilor și a informațiilor „în exclusivitate” – unde a strălucit unul dintre cei mai experimentați investigatori de presă, jurnalistul Mirel Curea, redactor-șef adjunct”.
  • Agenții de presă: portalul DC News: ”Agenția creată de foștii jurnaliști de la ”Adevărul” Val Vâlcu, Bogdan Chirieac și Corina Drăgotescu a cunoscut anul acesta o evoluția spectaculoasă, nu numai prin știrile prezentate obiectiv, prompt și inteligent, dar și prin interviurile (video) – majoritatea marca Val Vâlcu”.
  • Puterea presei: Mihai Gâdea și ”Antena 3”: ”Dincolo de opinii pro sau contra ”orientării”postului, trebuie recunoscut că anul 2018 a fost anului lui Mihai Gâdea și al ”Antenei 3” din punct de vedere a tot ceea ce numim puterea presei de a influența celelalte ”puteri” ale statului – precum și societatea, în general”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *