Demisie la vârful Agerpres: Alexandru Ion Giboi și-a anunțat plecarea

Alexandru Ion Giboi, aflat până de curând la conducerea publicației Agerpres, a anunțat în decursul zilei de luni că și-a semnat demisia.

Pe 29 octombrie, fostul director a aflat de la două persoane apropiate că îi va fi luat locul la șefia agenției naționale. Giboi a mai precizat atunci că a vorbit, la jumătatea lunii trecute, cu Liviu Dragnea, pe care l-a anunțat că dorește să stea în Agerpres până după Ziua Națională, fiind cea mai importantă din ultimii 100 de ani. La rugămintea secretarului general al Alianţei Europene a Agenţiilor de Presă (EANA), liderul PSD ar fi răspuns pozitiv, conform G4Media.

Cât despre demisia înaintată la începutul acestei săptămâni, Alexandru Giboi spune că nu vrea să pară că depinde ”de Liviu Dragnea și alții asemenea lui”. Mai mult decât atât, acesta a atras atenția ”la ce se va întâmpla în perioada următoare”. Mesajul a fost transmis pe Facebook, alături de dovadă.

”Tocmai am trimis demisia mea din poziția de director general al AGERPRES către instituțiile respective care ar trebui să fie informate în această situație. Nu vreau să aibă cineva senzația că mă agăț de funcții. Nu îmi place să pară că depind de Liviu Dragnea și alții asemenea lui. Am drumul deschis în cariera mea profesională, și intenționez să îl urmez, cu capul sus.
Pentru cei care vor spune că demisia mea nu are sens, pentru că oricum a fost numită o altă persoană în locul meu, pot doar să îi rog să fie atenți la ce se va întâmpla în perioada următoare. Lucrurile, din păcate, nu sunt deloc clare în cazul conducerii AGERPRES. Din contră, cred că, prin această demisie, aduc puțină claritate asupra situației.
Pentru și mai multă claritate, vă invit să consultați stenograma ședinței Biroului Permanent Reunit al Parlamentului, din data de 29 octombrie.
Mulțumesc celor care au muncit alături de mine în toți acești ani, pentru Agenție. Mulțumesc și tuturor colaboratorilor din acești ani, din afara agenției. Am învățat mult de la toți.
Mult succes succesoarei mele. Voi fi mereu alături de Agenție, dacă mi se va cere ajutorul, și dacă voi putea face ceva.
Și da, am emoții 😊

La revedere, AGERPRES”, este mesajul lui Alexandru Ion Giboi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *