Cum evită Tudorel Toader întrebările incomode al jurnaliștilor: îi amenință cu neacreditarea

În decursul zilei de ieri, ministrul Justiției și-a prezentat raportul de activitate pe doi ani. În acest context, jurnaliștii prezenți i-au adresat și câteva întrebări care l-au cam nemulțumit pe Tudorel Toader.

Evitând să răspundă la problemele ridicate de reporterii prezenți, Toader i-a amenințat pe aceștia că nu le vor mai fi acceptate acreditările. Ministrul Justiției a mai invocat un ”protocol” care le interzice jurnaliștilor să adreseze întrebări la finalul conferinței, conform G4Media.ro.

”Vă promit următorul lucru: am pe masă solicitările de reacreditare pe 2019. În măsura în care nu dați curs formulelor protocolare pe care le-am stabilit, voi proceda și eu în consecință”, a spus acesta luni.

Una dintre jurnalistele prezente i-ar fi transmis ministrului: ”Noi nu putem să vă revocăm pe dumneavoastră!”, apoi a început o nouă avalanșă de întrebări: ”Ce notă vă dați? / Ați promis conferință săptămânală, de ce nu o faceți? / Vrem să vă punem întrebări / De ce nu ați vorbit în bilanț de OUG 7? / Ce credeți că ați făcut rău justiției în acești doi ani?”.

Înainte de a ieși din sală, ministrul Justiției le-a transmis oamenilor de presă: ”Întâi citiți-o, documentați-o și apoi puneți întrebări. O să postez materialele pe și vă las pe dvs să faceți evaluarea dvs”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *