Cum arată România la 17 ani de la aderare la Uniunea Europeană

În cei 17 ani de la aderarea la UE, România a parcurs un drum lung. A devenit un exemplu al progresului: de la o țară care încă încerca să înțeleagă ideea de democrație la un model de ceea ce poate face solidaritatea europeană.

PIB-ul României s-a triplat, un indicator clar al evoluției sale economice. Viața fiecăruia dintre noi s-a îmbunătățit în moduri care păreau de neconceput înainte de 2007. Astăzi, călătorim fără să avem restricții, putem să locuim și să muncim în orice țară, fără să trecem prin birocrații anevoioase.

Sprijinul UE a fost esențial pentru dezvoltarea României, cu un beneficiu net de 41 de miliarde de euro în finanțare, reflectând esența solidarității europene. Acest sprijin nu a fost doar financiar, ci și un angajament față de valori și obiective comune, promovând apartenența și spiritul de unitate europeană.

Este adevărat că România are încă provocări de depășit. Dezvoltarea lentă a infrastructurii și corupția sunt doar două dintre problemele cu care încă ne confruntăm. Cu toate acestea, determinarea României de a depăși aceste obstacole este fermă.

Aflați ce părere au românii despre evoluția României în cei 17 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană urmărind cel mai recent episod al Pastilei de (DEZ)Informare, o emisiune realizată de Editiadedimineata.ro și Mediastandard.ro, difuzată de joi până luni pe Digi24 și pe YouTube:

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri