Cum arată campania electorală la TV: viitoarele alianțe, cel mai important subiect

Partidele politice se bazează, în timpul pandemiei, mai mult pe campania făcută la televizor și pe social media decât în orice alt moment, motiv pentru care aparițiile televizate ale candidaților au crescut în volum. În acest context, G4Media.ro a făcut o trecere în revistă a principalelor declarații politice făcute în seara zilei de joi, 26 septembrie, la televiziunile de știri.

Premierul Ludovic Orban a fost prezent în platoul unei emisiuni de la B1TV, în cadrul căreia a vorbit despre posibilitatea formării unei alianțe de guvernare. Liderul PNL a susținut că USR, PMP și UDMR sunt partidele care au fost luate în considerare pentru a se alătura unei guvernări liberale, însă decizia va fi luată după venirea rezultatelor. În ceea ce privește posibilitatea formării unei alianțe cu Pro România, Orban a afirmat că fostul premier Victor Ponta „are un PSD mai micuț”. 

Și liderul Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, a avut o intervenție în cadrul aceleiași emisiuni. Acesta a comentat declarația USR, care respinge ideea unei guvernări din care face parte și PMP. „Nu am auzit niciodată că PMP n-ar fi dorit pentru o viitoare colaborare parlamentară sau guvernamentală. Pe noi ne interesează ca țara să aibă un guvern stabil și o majoritate”, ar fi spus Tomac.

Primvice-președintele PSD, Sorin Grindeanu, a vorbit la România TV despre situația epidemiologică din țară. Fostul prim-ministru a declarat, conform sursei citate, că pandemia a fost scăpată de sub control de către Cabinetul lui Ludovic Orban.

La Realitatea Plus (fosta Realitatea TV) s-au aflat atât europarlamentarul Mihai Tudose, din partea Pro România, cât și liberalul Cătălin Predoiu, aflat pe lista de candidați a PNL pentru un nou mandat de deputat. În timp ce fostul premier social-democrat a vorbit despre activitatea actualului ministru al Finanțelor – care, conform lui Tudose, a făcut un împrumut de 3 miliarde de euro și că nu înțelege „în ce naiba” se duc banii -, Predoiu a vorbit despre situația ”fugarilor”.

În plus față de monitorizarea realizată de G4Media, Mediastandard remarcă că Antena 3 a avut, în cadrul emisiunii moderate de Mihai Gâdea, mai mulți invitați politici. Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, și, ceva mai târziu, deputatul Emanuel Ungureanu, de la USRPLUS.

Printre subiectele abordate în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, se numără și gestionarea pandemiei, creșterea numărului de teste, prezența la vot, lansarea „Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă” al PNL.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri