Congresul american a trimis citații pentru marile companii de social media în legătură cu evenimentele din 6 ianuarie

Conform Axios, Comisia din Congresul american care conduce ancheta privind insurecția din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu a emis citații pentru patru mari companii de social media. Companiile citate de Comisia specială includ Reddit, Twitter, Meta, și Alphabet, compania mamă a Google și YouTube.

Conform grupului de experți din Congres, motivul pentru care aceste companii au fost citate este pentru că dețin informații cheie legate de răspândirea dezinformării, de eforturile de a anula alegerile din 2020 și de extremismul violent.

Există două întrebări importante: cum a contribuit răspândirea dezinformării și a extremismului la atacul violent asupra democrației noastre și ce măsuri au luat – dacă au luat vreuna – companiile de social media pentru a preveni ca platformele lor să devină terenuri fertile pentru radicalizarea oamenilor spre violență”, a declarat președintele Comisiei speciale citat de Axios.

Fiecare dintre cele patru companii au jucat un rol în revolta din 6 ianuarie, iar Comisia vrea să primească răspunsuri și clarificări în legătură cu problemele pe care le-au identificat. Grupul de experți ai Congresului a concluzionat că :

  • YouTube a servit drept platformă de transmitere a planurilor de atac din 6 ianuarie prin transmisiuni în direct, chiar în timp ce insurecția avea loc.
  • Facebook ar fi fost folosit pentru a răspândi teorii ale conspirației cu privire la alegeri, pentru a coordona mișcarea „Stop the Steal” (mișcarea care nu recunoștea rezultatul alegerilor) și pentru a distribui mesaje de ură și violență.
  • Twitter nu a publicat detalii despre avertismentele primite cu privire la extremiștii care se organizează pe platforma sa sau despre „analizele interne ale companiei privind dezinformarea” referitoare la alegeri.
  • Comunitatea numită „r/The_Donald” de pe Reddit a căpătat amploare înainte de a migra în 2020 pe site-ul TheDonald.win care a găzduit „discuții și planificări semnificative” pentru insurecție. Reddit a fost rugată să se angajeze la o „revizuire amănunțită a înregistrărilor sale” care ar putea dezvălui detalii despre rolul jucat în asaltul Capitoliului.

Conform The Verge, cererea de oferire de documente care să arate nivelul de implicare a acestor platforme în evenimentul de la 6 ianuarie nu e ceva nou. Comisia a solicitat încă de anul trecut documente de la zeci de companii, dar spune că răspunsul celor patru menționate mai sus a fost „inadecvat”. Marea diferență este că, până acum, documentele erau oferite pe bază de voluntariat, de aici încolo, însă, companiile trebuie să ofere documentele care să răspundă punctual cerințelor Comisiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *