CNA a somat Acces Direct pentru ”serialul Vulpița”. Care a fost reacția realizatoarei Mirela Vaida

După două amenzi, Consiliul Național al Audiovizualului a somat emisiunea Acces Direct pentru afirmațiile făcute în cadrul ”serialului Vulpița”.

CNA consideră că o remarcă a Mirelei Vaida privind condițiile precare de igienă ale soților Stegaru încalcă art. 38, alineatul 1, litera c și art. 18 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, întrucât cei doi au fost prezentați într-un mod degradant, arată Paginademedia.ro.

„Apropo de coronavirus și de reguli de igienă minimă, n-aveți apă curentă, aveți wc-ul în curte, vă duceți până la fântână să scoateți apă, dacă-i iarnă nici nu vă mai duceți că înghețați și poate nici nu vă mai spălați, pastă de dinți și săpun nu știu să vă spun cât folosiți, daꞌ tare mi-e că… nu”, ar fi spus prezentatoarea emisiunii, în direct.

Răspunsul moderatoarei nu s-a lăsat așteptat. Mirela Vaida a afirmat, în timpul ediției de marți, că ea a prezentat condițiile de trai ale multor români din mediul rural, fără posibilități materiale, mai arată Paginademedia.

Reacția integrală a Mirelei Vaida: 

”Faptul că dați somație pentru că eu îmi permit să spun niște realități din România este dreptul dumneavoastră, dar mi se pare exagerați. Vă spun cu toată asumarea, eu, nu Acces Direct, nu Antena 1, sunt revoltată pentru că este o realitate pe care nu o vedeți.

Credeți că dacă îmi dați o somație se schimbă România? Nu se schimbă și nu o să se schimbe nici de mâine încolo. Nu vor avea copiii tablete să facă școală online.

Vă înțeleg că nu vă place, dar nici nu faceți astfel de afirmații și nu faceți abuz de funcția pe care o aveți pentru că nu faceți bine.

Puteți închide un subiect, o emisiune, plec eu, mă dă afară, dar ceea ce faceți nu schimbă realitatea din România.

O să se termine și Vulpița, că nu mai suport nici eu atâtea scandaluri, dar în orice caz eu cred că ce s-a întâmplat în acestă emisiune cu ei doi nu a fost rău, a fost un pas pentru ei.

Eu nu încurajez astfel de comportamente și de atitudini, dar rolul meu aici e să fac o emisiune.

Rolul dumneavoastră acolo, înteleg, e să fiți instanță morală. Bine, fiți dumneavoastră instanță morală, dar lăsați-mă pe mine să spun realitatea din România.

Realitatea este că mulți copii din România mor de foame și n-au cu ce să se spele. Mai dați-mi o amendă, o să o plătesc din salariul meu pentru care muncesc”

1 Comentariu

  1. Prezentatoarea Tv.Antena 1 ,Mirela Vaida este foarte simpatica,o apreciezi foarte mult prin aparitie prin frumusete, prin pregatirea ei profesionala, dar de atitea luni sa prezinti o emisiune cu doi necunoscuti,cu doi oameni imposibili sa umpli programul de la ora 5 pina la 7 e pacat!!!!!!e enervant!!!!de ce nu ceva distractiv sau educativ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *