O aplicație de ridesharing le va oferi gratuit transportul cadrelor medicale bucureștene

O aplicație de ridesharing le va oferi gratuit transportul cadrelor medicale bucureștene de la domiciliu la locul de muncă, a anunțat joi un reprezentant al FreeNow.

Într-un comunicat, compania de taxi şi de ridesharing menționează că a adăugat în aplicaţia sa o secţiune dedicată personalului medical din spitale. Acum, acesta poate comanda curse şi se poate deplasa gratuit, în baza legitimației de serviciu, de la şi către locul de muncă în perioada epidemiei cu coronavirus, conform europafm.ro.

Efortul este susținut de către 200 de șoferi parteneri din Capitală, care s-au oferit voluntari să ajute medicii și personalul auxiliar în timpul stării de urgență.

Deși serviciul este disponibil deocamdată doar în București, aplicația a anunțat că își dorește să extindă inițiativa și în alte orașe ale țării. În plus, platforma face apel către șoferii parteneri dispuși să se implice, punându-și la dispoziție mașina și timpul.

Pentru ca transportul să fie efectuat în condiții de siguranță, compania a găsit ca soluție dotarea maşinilor cu un panou despărţitor între scaunele din faţă şi bancheta din spate. Costul carburanților, al măștilor, dezinfectanților și mănușilor va fi asigurat din donațiile rezultate din parteneriatul din platformă și Asociaţia Studenţilor din Universitatea Politehnică Bucureşti.