Directorul Pfizer, despre cei care răspândesc dezinformare despre vaccinuri: „Sunt criminali”

CEO-ul companiei Pfizer, Albert Bourla, îi cataloghează pe cei care răspândesc dezinformare despre vaccinurile anti-COVID drept „criminali”.

„Nu sunt oameni răi. Sunt criminali pentru că au costat literalmente milioane de vieți”, a spus Bourla, într-o discuție cu directorul executiv al think-tank-ului Atlantic Council, Frederick Kempe, și citată de The Independent.

Acesta susține că un grup mic de oameni se află în spatele mișcării anti-vaccin, iar scopul acestora ar fi să acumuleze avere: „Oamenii vor să facă bani, unii dintre ei, jucându-se cu emoțiile oamenilor (…) ei creează toată această teorie a conspirației pentru a beneficia și a profita de frica oamenilor. 

Albert Bourla a reiterat necesitatea vaccinării, afirmând că aceasta este singura metodă ca societatea să se întoarcă la normalitate.

Inclusiv CEO-ul Pfizer a fost ținta unui fake news

Declarațiile directorului executiv al Pfizer vin în contextul în care campania de vaccinare din SUA continuă într-un ritm lent. Un studiu publicat de Kaiser Family Foundation (KFF) arată că opt din 10 americani cred sau nu sunt siguri de cel puțin o declarație falsă despre Covid-19 sau vaccinuri.

Mai mult, un fake news despre Albert Bourla a început să circule la începutul acestei săptămâni. Un articol fără temei a stat la baza unei serii de postări pe rețelele de socializare care susțin că CEO-ul Pfizer a fost arestat pentru că a denaturat eficacitatea vaccinului companiei sale.

„Directorul executiv al Pfizer a fost arestat și acuzat de fraudă”, se arată într-o postare pe Facebook din 5 noiembrie. Sursa afirmației este un articol publicat în aceeași zi de un site web canadian numit Conservative Beaver. Articolul spune că FBI l-a arestat pe Bourla pentru „rolul său de a înșela clienții” cu privire la eficacitatea vaccinului COVID-19.

USA Today susține că, în ciuda afirmațiilor persistente online, nu există dovezi că Bourla a fost arestat sau acuzat de fraudă legată de vaccinul Pfizer împotriva COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *