Ce sfat are MrBeast pentru un videoclip de succes pe YouTube

Cel mai urmărit om de pe YouTube, MrBeast, a vorbit despre rețeta succesului său și sfătuiește ceilalți creatori de conținut să facă videoclipuri mai lungi. Vechea metodă de a sări cât mai repede între cadre – cunoscută ca jump cut – este extrem de populară pe YouTube, doar că audiența pare să fii obosit să tot privească clipuri în acest stil.

Într-o postare pe X (ex-Twitter), MrBeast vorbește despre atitudinea sa cu privire la crearea videoclipurilor din ultimul an și spune că a renunțat la stilul extrem de rapid preferat de creatorii de pe YouTube. Clipurile mai lungi, scene pe măsură și o atenție sporită către povestea din spatele materialelor l-au ajutat să atragă chiar mai multe vizualizări decât în trecut.

În ultimul an am încetinit ritmul videoclipurilor noastre, m-am concentrat pe povești, am lăsat scenele să respire, am țipat mai puțin, am avut mai multă personalitate, videoclipuri mai lungi etc. Iar vizualizările noastre au crescut vertiginos! Colegii mei de pe YouTube, haideți să scăpăm de epoca conținutului ultra rapid/ suprastimulat. Nici măcar nu funcționează💀”, a scris MrBeast.

În acest moment, canalul lui MrBeast este al doilea cel mai urmărit din lume, cu peste 240 de milioane de abonați; este întrecut doar de o casă de producție din India, T-Series. Ca persoană individuală, însă, el este cel mai urmărit și, într-o măsură semnificativă, cel mai influent de pe YouTube.

Faptul că MrBeast admite că videoclipurile mai lungi și grija pentru relatarea unor povești sunt elementele care te ajut să atragi cât mai mulți oameni este destul de important. În ultimii ani, TikTok a dat tonul clipurilor de scurtă durată, ce a creat un mediu în care materialele creatorilor de conținut avea tendința de a fi ori cât mai scurte, ori suprastimulate, cum zice MrBeast, pentru a ține audiența captivată.

Acum, însă, tendința pare să meargă împotriva clipurilor scurte, iar abordarea mai calmă și atentă începe să fie apreciată tot mai mult în rândul consumatorilor de pe YouTube.

Iacob Șerban:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri