
Care sunt alternativele mai puțin nocive ale fumătorilor? ”Pastila de (dez)informare” oferă posibile răspunsuri
În 2020, la nivel mondial au fost consumate aproximativ 5 trilioane de țigări. Nu mai trebuie să vorbim despre cât de periculoase sunt – statul român face deja de mulți ani eforturi să ne informeze privind riscurile asociate țigărilor.
În acest episod al ”Pastilei de (dez)informare”, de la Digi24, sunt explorate alternativele aflate la dispoziția fumătorilor. Conceptul de harm reduction, adică reducerea efectelor negative ale fumatului, arată că dispozitivele de vaping sau dispozitivele de încălzire a tutunului pot deveni alternative pentru fumători.
Țigările electronice, deși conțin nicotină, sunt mai puțin dăunătoare pentru fumători, în principal pentru că acestea nu produc gudron și monoxid de carbon —- adică fix substanțele care cauzează bolile asociate fumatului.. Datele din prezent indică faptul că aerosolul generat de dispozitivele de vaping nu conține același număr de chimicale dăunătoare precum fumul unei țigări.
Urmăriți episodul din această săptămână pentru a afla mai multe despre alternativele pe care le au cei ce nu se pot lăsa de fumat:
Articole asemănătoare
Editiadedimineata: Cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global va putea fi vizitată în București
Un corespondent Europa Liberă în Rusia, atacat în fața locuinței sale. Motivul ar fi o investigație mai veche
Google este desemnată monopol în domeniul motoarelor de căutare, în urma procesului antitrust din SUA
Audiențele posturilor TV americane în timpul alegerilor: Fox News a stabilit un record
UE: Facebook, Google și Twitter nu depun destule eforturi în lupta împotriva fake news