Canalul rus de propagandă RT ar putea fi interzis în Marea Britanie

Autoritatea pentru reglementarea mass-mediei din Marea Britanie va analiza situația canalului rus de propagandă RT (Russia Today), după ce Executivul condus de Boris Johnson a cerut revizuirea statutului acesteia.

Inițiativa aparține ministrului pentru Cultură, Nadine Dorries, care s-a adresat Autorității cu privire la faptul că RT, ca parte a arsenalului informațional al Rusiei, ar putea răspândi dezinformare cu privire la Ucraina. Întrebat despre acest subiect, premierul britanic a avertizat că Ofcom trebuie să ia propriile decizii, conform Reuters.

„Trăim într-o țară care crede în libertatea de exprimare. Și cred că este important să lăsăm mai degrabă Ofcom decât politicienii să decidă ce organizații media să interzică – asta face Rusia”, a spus Johnson în fața Parlamentului.

De cealaltă parte, Ofcom a afirmat că subiectul Rusia-Ucraina este o prioritate. „Având în vedere gravitatea crizei din Ucraina, vom examina cu prioritate plângerile cu privire la acoperirea de știri a oricărui radiodifuzor cu privire la această problemă”, a afirmat Autoritatea.

Există totuși voci care susțin că postul RT nu ar trebui interzis în Anglia, dat fiind faptul că Rusia va răspunde prin interzicerea BBC.

Alexandra Irina Minea:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri