Bilanțul site-urilor de știri: fluxul de informații, cheia unei expuneri mari

Mediastandard.ro vă prezintă o analiză privind numărul articolelor urcate într-o zi pe siteurile de știri generaliste, modalitate prin care atrag cât mai mulți cititori și astfel să se poziționeze în fruntea preferințelor publicului.

Frecvența articolelor de pe site-urile de media diferă de la o publicație la alta. Avem pe de-o parte site-uri cu un flux mare de știri care acoperă mai multe domenii de interes, iar pe de altă parte site-uri care se concentrează asupra unei teme, având un flux mai redus.

În plus, fluxul poate fi influențat și de contextul zilei. De exemplu, într-o zi în care se petrec evenimente de impact, vor fi redactate mai multe articole. Site-urile generaliste sunt cele care acoperă o pătură mai largă de public și care abundă în articole.

Realizând o monitorizare media, Adevarul.ro publică în jur de 50 de articole pe zi. În plus, promovează articole ale altor publicații precum: Click.ro, Libertatea.ro. Articolele sunt publicate la câteva minute distanță unul față de celălalt, fiind și materiale care apar la ore târzii în noapte.

De departe cel mai vocal site în online este Stiripesurse.ro, care propagă în spațiul public peste 150 de materiale pe zi, pe toate ariile de interes, predominând știrile externe și cele care vizează aria de social. Prin această metodă, publicația este foarte vizibilă în mediul online.

O altă pagină web care se încadrează în această categorie este Evz.ro, care publică aproximativ 100 de articole pe zi cuprinzând atât domeniul politic, cât și social sau divertisment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *