UPDATE: Hackerii ruși au revendicat atacul cibernetic asupra mai multor site-uri guvernamentale române

UPDATE 29.04: Surse guvernamentale au declarat pentru Hotnews că grupul pro-rus de hackeri Killnet a revendicat atacurile asupra site-urilor instituțiilor din România. Informația nu a fost încă confirmată oficial.

Pe contul de Telegram al grupului au fost publicate linkuri cu cele mai recente atacuri, printre care se numără și site-urile românești care au avut dificultăți în această dimineață.

______________________________________________

În această dimineață, accesul pentru următoarele pagini web ale Guvernului: gov.ro, Mapn.ro, politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro, precum site-ul unei instituții financiare a fost blocat în urma unui atac cibernetic de top DDoS.

După intervenția specialiștilor IT ai instituțiilor guvernamentale, accesul primelor două pagini și al instituției financiare în cauză a putut fi reluat, însă, în continuare paginile cfrcalatori.ro și al Poliției de frontieră nu pot fi accesate.

Amenințările cibernetice de tip DDoS presupun transmiterea unui aflux mare de trafic către o rețea sau un server care blochează accesul pe paginile acestora.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului României, Dan Cărbunaru, a explicat pentru DIGI24 că acest atac nu compromite funcționarea paginilor, ci doar a compromis accesul lor, fără să afecteze bazele de date ale acestora.

Constantin Spînu, purtător de cuvânt MapN, a informat că specialiști ai instituțiilor guvernamentale se asigura de funcționarea celorlalte site-uri oficiale în prezent.

Rîpeanu Antonia:
Leave a Comment

Acest website foloseste cookie-uri