Ankara versus social media. Twitter va stabili o entitate juridică pe teritoriul Turciei

Twitter cedează presiunilor făcute de Ankara și va stabili o entitate juridică pe teritoriul Turciei pentru a putea să funcționeze în continaure, după ce statul condus de Erdogan a adoptat anul trecut o lege care stabilește că platformele de social media care au peste 1 milion de utilizatori trebuie să stocheze datele utilizatorilor turci în țară.

„Ne menținem angajamentul de a proteja vocile și datele persoanelor din Turcia care folosesc Twitter. Vom continua să fim transparenți cu privire la modul în care gestionăm solicitările din partea guvernului și a forțelor de ordine”, a declarat compania, conform The Verge.

”Internet Law 5651”, după cum este cunoscută legislația, prevede obligativitatea rețelelor de socializare de a desemna un reprezentant pe teritoriul Turciei care să păstreze legătura cu autoritățile sau să elimine conținutul interzis de către autorități.

În 2020, Ankara a dat amenzi – fiecare în valoare de 40 de milioane de lire (aproximativ 5,1 milioane de dolari) – Twitter, Facebook, YouTube, Instagram și TikTok pentru întârzierea desemnării unui reprezentant legal.

Decizia Twitter de a se alătura Facebook, TikTok și YouTube (care au stabilit încă de atunci o entitate juridică în Turcia) vine după ce guvernanții au interzis companiei să își mai facă publicitate, la începutul acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *