A flatulat sau nu Donald Trump în sala de judecată?

Nu se întâmplă în fiecare zi ca un fost președinte (și actual candidat la președinție) să fie judecat pentru că a dat bani pentru a ascunde întâlnirile sexuale cu o vedetă porno și un model Playboy în timpul campaniei prezidențiale din 2016.

Cu toate acestea, nu este însă nici atât de obișnuit ca același fost lider de la Casa Albă să fie „acuzat” că le-a provocat un disconfort avocaților săi, din cauza problemelor digestive.

Mai exact, despre Donald Trump se spune că ar fi fluierat continuu în timpul procesului. Să fie emoțiile de vină?

Subiectul a fost abordat de prezentatorul Jimmy Kimmel în timpul emisiunii sale din 22 aprilie. În timp ce vorbea despre procesul penal în curs de desfășurare, Kimmel a făcut o serie de glume despre comportamentul președintelui, inclusiv un zvon special – potrivit căruia, în timpul procesului, fostul președinte ar fi fost mai degrabă… flatulent.

„Nu știm cu siguranță că Trump a fost cel care a tras pârțuri în instanță, așa că nu ar fi corect din partea mea să afirm că așa a fost. Așadar, nu pot, cu conștiința împăcată, să raportez că Trump pompa benzină ca un Texaco Barstow, dar pot să raportez, ca să împrumut o expresie pe care îi place să o folosească atunci când răspândește zvonuri, că «mulți oameni spuneau că se bășea în instanță»”, a spus prezentatorul american, lăsând în mod clar loc de nuanțe și neimplicând că informația era 100% adevărată, conform Snopes.

Totuși, această știre deosebită nu a fost adusă în discuție mai întâi de Kimmel, ci de mai mulți utilizatori X.

Afirmația a apărut inițial la 19 aprilie 2024, într-un clip postat contul @Acyn al unui interviu al fondatorului organizației media progresiste MeidasTouch, Ben Meiselas. În videoclip, Meiselas a declarat că a auzit surse credibile care au afirmat că digestia lui Trump a provocat disconfort propriilor avocați. Cu toate acestea, spre final, Meiselas lasă și el loc de îndoială: „Luați-o ca atare, s-ar putea ca ei să îmi spună asta pentru că este vorba de Meidas Touch și cred că vor să auzim asta”.

O altă persoană care a susținut afirmația a fost unul dintre cei mai vocali critici ai lui Trump, George Conway, care a fost căsătorit cu unul dintre consilierii fostului președinte. Redistribuind postarea lui @Acyn, acesta a spus: „Am auzit și eu asta. Nu glumesc. Instanța va trebui să emită mai mult decât un ordin de tăcere în acest caz”.

Pe baza propriilor cercetări, Snopes clasifică această știre ca fiind nedovedită și o pune într-un mare morman de afirmații anterioare despre comportamente jenante ale președinților – pentru că ce este mai distractiv decât să faci mișto de cel mai puternic om din țara ta și, sincer, de pe planetă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *