PSD susține că va ”crește alocațiile copiilor”, deși e un proiect depus de PNL

Bugetul pentru anul 2019 a început să fie dezbătut abia în această lună – februarie – iar discuțiile dintre aleși nu au fost lipsite de incidente.

În capul listei cu subiecte care au înflăcărat taberele s-au aflat bugetul Serviciului Român de Informații – în contextul în care liderul social-democrat a susținut că are de gând să propună redirecționarea unei sume mari către un proiect pentru Vitamina D pentru copii -, amendamentul semnat de Liviu Dragnea care prevedea tăierea cu 153 de milioane de lei din bugetul AEP (Autorității Electorale Permanente ) și direcționarea acestora către programul Masă caldă pentru elevi – național-liberalii au susținut că acest proiect le-ar fi aparținut, în realitate, lor – și majorarea alocațiiilor pentru minori.

În urmă cu o zi, plenul a aprobat mărirea alocației copiilor de la 84 de lei la 150 de lei. Banii ar fi urmat să vină, spune PNL în proiect, din excedentul înregistrat de bugetul asigurărilor sociale. Cu toate astea, după ce inițiativa a fost aprobată de către parlamentari, Liviu Dragnea a afirmat de la tribună că este necesară mărirea deficitului bugetar, întrucât sursa de finanțare precizată inițial ”nu este sustenabilă”. Astfel, deficitului bugetar a fost majorat de la 2,55% la 2,76%, pentru a putea asigura finanțarea creșterii alocației.

De aici și până la însușirea reușitei e cale lungă.

Însă PSD-ul, așa cum se poate vedea și din postarea atașată puțin mai jos, folosește inițiativa național-liberalilor pentru propria imagine – context în care mai acuză principalul partide de opoziție și de ”demagogie”.

Mai exact, în mesaj se afirmă că ”PSD va crește alocațiile pentru copii”, cu toate că doar trei parlamentari din partea formațiunii politice de guvernământ au aprobat proiectul, așa cum notează și Hotnews.ro.

Restul social-democraților prezenți la ședința din plenul reunit nu au fost de acord cu creșterea alocațiilor pentru copii. În mai puțin de 24 de ore, PSD pare că și-a schimbat părerea.

PSD VA CREȘTE ALOCAȚIILE PENTRU COPII ȘI VA ÎNDREPTA LUCRURILE FĂCUTE PROST DE OPOZIȚIE. Într-un demers pur demagogic,…

Gepostet von Partidul Social Democrat am Freitag, 15. Februar 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *