Elon Musk vs Twitter: scandalul trece dincolo de boți
Twitter și Elon Musk se vor lupta în instanță după ce miliardarul a anunțat că oprește procesul de achiziționare a platformei de socializare.
Compania a reacționat rapid în urma anunțului lui Musk și, prin vocea președintelui boardului de conducere, Bret Taylor, a spus că l-a dat în judecată pe miliardar pe motiv că acesta nu-și respectă îndatoririle contractuale.
Elon Musk spune că vrea să se retragă din cauza numărului mult prea mare de conturi spam care activează pe platformă, însă compania se apără și consideră că acordul o dată încheiat trebuie respectat.
La fel de interesantă e și dezbaterea din jurul datei în care procesul să aibă loc.
Twitter has filed a lawsuit in the Delaware Court of Chancery to hold Elon Musk accountable to his contractual obligations.
— Bret Taylor (@btaylor) July 12, 2022
Twitter dorește ca acesta să se desfășoare în septembrie, dat fiind faptul că 24 octombrie e deadline-ul achiziției. Echipa de avocați ai lui Elon Musk a depus o cerere prin care vrea ca procesul să nu înceapă înainte de februarie 2023. De ce tocmai anul viitor? Oficial, avocații miliardarului spun că problema conturilor spam și de boți este una complexă care necesită timp pentru a fi clarificată. Bineînțeles, asta după ce au acuzat Twitter că încearcă să mintă.
„Solicitarea bruscă a Twitter pentru un proces accelerat după două luni de tergiversare și ofuscare este cea mai recentă tactică a sa de a ascunde adevărul despre conturile de spam suficient de mult timp pentru a-i determina pe inculpați să închidă conturile”, a scris echipa lui Musk în cererea adresată instanței, conform Reuters.
Pe de altă parte, însă, finanțarea venită din partea băncilor expriră în aprilie anul viitor. Dacă procesul ar începe în februarie, cel mai probabil acesta nu s-ar finaliza până în aprilie, iar asta i-ar oferi lui Musk o altă portiță de ieșire. Dacă achiziția nu este tranșantă până atunci, Musk pierde finanțarea băncilor și, în consecință, o bună parte din banii pe care i-a promis companiei. Reuters afirmă că asta ar putea însemna că întreg acordul ar putea cădea.
Între timp, Elon Musk se amuză în continuare pe Twitter și recurge la meme-uri și glumițe în încercarea de a dovedi că are dreptate.
— Elon Musk (@elonmusk) July 11, 2022
Ce încearcă să spună aici reflectă foarte bine poziția scrisă în cererea echipei sale de avocați: Twitter a încercat să ascundă adevărul, însă va trebui să facă lumină cu privire la numărul de conturi spam/boți. Ce pare să-i scape lui Musk e că și el este supus aceleași așteptări de a fi onest.
Twitter știe asta și, într-o măsură ușor neașteptată, plângerea companiei este plină de tweeturi ale miliardarului care reflectă atitudinea acestuia cu privire la întreaga epopee a achiziției. De la șicanările pe care le-a avut cu șeful platformei de socializare și până la tweeturile în care anunța că va desfășura propriul său studiu cu privire la numărul de de boți.
„După ce a montat un spectacol public pentru a aduce Twitter în joc și după ce a propus și apoi a semnat un acord de fuziune favorabil vânzătorului, Musk pare să creadă că este liber să se răzgândească, să distrugă compania, să-i perturbe operațiunile, să distrugă valoarea acționarilor și să plece”, a scris compania în plângerea depusă instanței.
Doar ironia face ca cea mai puternică modalitatea a lui Musk de a strânge simpatia publicului (prezența sa continuă pe Twitter) să fie folosită împotriva sa. Un exemplu perfect menit să-ți amintească că, uneori, dacă taci s-ar putea să ai de câștigat.
O să las mai jos un tweet al lui Musk după ce căzuse de acord cu Twitter cu privire la suma de 44 de miliarde de dolari (anunțul încă nu fusese făcut public). Planuri mărețe și promisiuni interesante erau la ordinea zilei, citându-l direct pe Elon „vom învinge boții de spam sau vom muri încercând!”.
Aparent, când suma pe care ai promis-o ți se pare, dintr-o dată, prea mare, moartea trebuie să aștepte.
If our twitter bid succeeds, we will defeat the spam bots or die trying!
— Elon Musk (@elonmusk) April 21, 2022
Articole asemănătoare
Șeful Pfizer a devenit ținta dezinformărilor. Miza: discreditarea vaccinului anti-COVID
Gen Z se autoevaluează mai bine la verificarea faptelor decât alte generații
Publicația Politico va fi cumpărată de grupul german Axel Springer
Alți 10.000 de angajați Meta rămân fără loc de muncă
Propagandiștii ruși sărbătoresc conflictul Hamas-Israel ca pe o distragere a atenției de la Ucraina